Novice

Brošura Prenova Cankarjeve soseske

18.10.2018
Izdali smo brošuro "Cankarjeva soseska - Oživimo jo skupaj!", v kateri je nadrobno predstavljena celovita urbana prenova soseske, ki bo potekala v letih od 2019 do 2023.

Predlogi stanovalcev Cankarjeve soseske

10.10.2018
Zavedamo se, da dobre rešitve lahko oblikujemo le skupaj s stanovalci, ki prostor uporabljajo.

Pobuda Pešbus za varno in zabavno pot v šolo (VIDEO)

31.08.2018
Mestna občina Nova Gorica letos že četrtič zapored organizira »Pešbus«, pri čemer gre za organizirano spremljanje otrok v šolo po stalnem urniku in vnaprej začrtanih poteh. Akcija bo potekala od 17. 9. do 19. 10. v sodelovanju z vsemi mestnimi šolami – OŠ Frana Erjavca, OŠ Solkan, OŠ Milojke Štrukelj s podružnično šolo Ledine.

Iščemo prostovoljce za akcijo Pešbus v Novi Gorici

27.08.2018
Z novim šolskim letom v Novo Gorico ponovno prihaja akcija PEŠBUS, ki spodbuja aktivno pot v šolo, zdrav življenjski slog in samostojnost osnovnošolcev. Vabimo starše, babice in dedke, tete in strice in vse ostale aktivne prebivalce našega mesta, ki imajo v jutranjih urah čas in bi želeli sodelovati pri izvedbi Pešbusa, da se pridružijo akciji.

O prenovi Cankarjeve soseske v časopisu Delo

09.08.2018
O prenovi Cankarjeve soseske in predlogih stanovalcev so pisali v časopisu Delo v četrtek, 9. avgusta. Avtor članka je Blaž Močnik. Vabljeni k branju.

Predloge za prenovo Cankarjeve soseske zbiramo še do 8. julija 2018

02.07.2018
Srečanja stanovalcev smo za sedaj zaključili, predloge in mnenja glede prenove pa zbiramo še vse do 8. julija 2018.

Poročilo s srečanj stanovalcev glede prenove Cankarjeve soseske

27.06.2018
V ponedeljek, 18. junija 2018, se je odvilo zadnje v nizu srečanj s stanovalci Cankarjeve soseske. Na enem mestu smo zbrali vse predloge, ki smo jih objavili v poročilu.

V Kranju na izmenjavi mnenj o prenovi sosesk

22.06.2018
Župan Matej Arčon in sodelavke, ki delajo na projektu Prenove Cankarjeve soseske v Novi Gorici, so si ogledali pripravo na prenovo soseske Planina v Kranju, ki jo vodi Mestna občina Kranj v sodelovanju s stanovalci soseske, strokovno javnostjo in različnimi nevladnimi organizacijami.

Predloge glede prenove Cankarjeve soseske zbiramo tudi na razstavi

20.06.2018
Predloge in mnenja prebivalcev zbiramo vse do 8. julija 2018.

Poročilo z javnega posveta - Prenova Cankarjeve soseske v Novi Gorici

15.06.2018
Mestna občina Nova Gorica načrtuje prenovo večjega dela javnih prostorov v Cankarjevi soseski v Novi Gorici. Javni prostori med stanovanjskimi bloki bodo posodobljeni in bolje prilagojeni potrebam vseh generacij za druženje, igro in rekreacijo; posodobljena bo tudi podzemna infrastruktura. S prenovo bodo javni prostori privlačnejši in bolj kakovostni, kar bo prispevalo tudi k družbeni prenovi soseske.P

Stanovalci Cankarjeve soseske vključeni v načrtovanje prenove

14.06.2018
Glavni cilj srečanj s stanovalci je pridobiti predloge, s katerimi bi lahko še izboljšali zasnovane idejne rešitve. Z upoštevanjem predlogov stanovalcev bodo skupnostni prostori bolje ustrezali njihovim dejanskim željam in potrebam. Le na tak način bo prenova dejansko pomenila spremembo na bolje, kar je tudi želja občinske uprave.

Prenovo Cankarjeve soseske načrtujemo skupaj s stanovalci

08.06.2018
V Mestni občini Nova Gorica načrtujemo prenovo večjega dela javnih prostorov v Cankarjevi soseski v Novi Gorici. Skupnostne prostore med stanovanjskimi bloki bomo posodobili in jih bolje prilagodili potrebam vseh generacij za druženje, igro in rekreacijo. Hkrati bomo uredili mrežo pešpoti, izboljšali dostopnost za invalide, uredili mrežo kolesarskih poti, dostope za interventna vozila in ekološke otoke. Prenovili in posodobili bomo javno razsvetljavo ter komunalno infrastrukturo: omrežje daljinskega ogrevanja, vodovodno omrežje, kanalizacijsko omrežje in postavili infrastrukturo omrežja električnih polnilnic. S prenovo bodo javni prostori še privlačnejši in bolj kakovostni, kar bo prispevalo tudi k družbeni prenovi.

Vabilo na javni posvet in srečanja s stanovalci

06.06.2018
Prijazno vabljeni v sredo, 6. junija 2018, ob 18. uri v Veliko dvorano novogoriške mestne hiše na JAVNI POSVET, na katerem bomo predstavili projekt. Sledila bo odprta razprava.

Na novinarski konferenci predstavili načrtovane aktivnosti prenove Cankarjevega naselja [FOTO]

05.06.2018
Na novinarski konferenci smo predstavili načrtovane aktivnosti prenove Cankarjeve soseske. Oglejte si fotografije z dogodka.