Aktualno dogajanje

Noč knjige 2018

Na svetovni dan knjige bo tudi v Novi Gorici prireditev Noč knjige, na kateri se bomo z branjem in pogovorom poklonili mlajšim literarnim ustvarjalcem ter 100-letnici smri Ivana Cankarja in Stanislava Škrabca. Sledilo bo javno branje poljubnih literarnih del. Noč knjige 2018 bo v ponedeljek, 23. aprila 2018, ob 19. uri na Mostovni.

Srednji vek na Goriškem gradu: voden ogled za otroke in mladostnike

V čast prve pisne omembe Solkana in Gorice leta 1001 si bodo mladi vitezi in dvorne dame v soboto 21. in nedeljo 22. aprila 2018 lahko ogledali grad z grofom in grofico, dvorjani in mojstri srednjeveških obrti ter viteški turnir, bruhanje ognja, se prepustili srednjeveški glasbi in plesu ter doživeli še marsikaj zanimivega.

Znanje, energija in vizija mladih - literarni in fotografski natečaj

V Letu ustvarjalnosti mladih Mladinski center Nova Gorica organizira literarni in fotografski natečaj z naslovom Znanje, energija in vizija mladih. Ustvari nekaj lepega in deli svoje znanje, energijo in vizijo!

Vabilo k soustvarjanju programov in oživljanju gradu Rihemberk v sklopu Leta ustvarjalnosti mladih

Ker je Mestna občina Nova Gorica v preteklem letu uspešno oživila grad Rihemberk in želimo to izjemno kulturno dediščino razvijati tudi v tem in prihodnjih letih, vabimo mlade kreativne prebivalce občine k soustvarjanju programov in oživljanju gradu Rihemberk.