Zmagovalci podjetniške delavnice Startup izziv za dijake so GoGo Bikes, ECOnnet in CupFix

Od srede, 17. januarja, do petka, 19. januarja 2018, je potekal prvi dogodek programa Leta ustvarjalnosti mladih Mestne občine Nova Gorica – Startup izziv za dijake, ki sta ga organizirala Primorski tehnološki park in mestna občina. Tridnevna podjetniška delavnica se je zaključila s predstavitvijo vseh idej, ki so jih mladi pripravljali s pomočjo moderatorke in podjetniških mentorjev.

Na Startup izzivu je sodelovalo 40 dijakov tretjih letnikov Gimnazije Nova Gorica, ki so oblikovali 8 ekip. V treh dneh so razvijali svoje podjetniške zamisli ali reševali izzive, ki jih je predlagala Mestna občina Nova Gorica. Predpostavke o idejah so preko intervjujev testirali pri potencialnih kupcih, izdelali so prve preproste prototipe svojih idej in pripravili zaključne predstavitve.

Komisija se je odločila, da nagradne bone v vrednosti 1.000 €, ki jih je prispevalo podjetje Trtnik in Trtnik d.o.o., razdeli med prve tri ekipe:

  1. ECOnnect, posrednik med slovenskimi kupci in tujimi podjetji, ki svojih izdelkov ne pošiljajo v Slovenijo
  2. GoGo Bikes, medobčinski in č ezmejni sistem izposoje mestnih koles,
  3. CUPFIX, podstavki in držalo za lonček, ki preprečuje politje vroče pijače in neprijetne opekline

Ideje udeležencev je ocenila štiričlanska komisija, v kateri so sodelovali:

  • Ana Zavrtanik Ugrin, podžupanja Mestne občine Nova Gorica,
  • Martina Kobal iz Gimnazije Nova Gorica, članica zmagovalne ekipe prvega Startup izziva za učitelje, profesorje in vodstva šol na Goriškem,
  • Davorin Furlan in Tomaž Pegan iz MAG-LEV Audio, ki izdeluje prvi lebdeči gramofon na svetu, ki je v lanskem letu zbrali več kot pol milijona eur na platformi Kickstarter.

Več v priponki:
Startup izziv - LUM 2018 - sporočilo za javnost 2.pdf

 

Startup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale: CupFix, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale: GoGo Bike, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale: ECOnnet, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja PelikanStartup izziv za dijake finale, foto Mateja Pelikan

Fotografije: Mateja Pelikan