Zaključek Podjetniškega eksperimenta goriških osnovnošolcev

Primorski tehnološki park in Mestna občina Nova Gorica vabita v petek, 16. marca 2018, ob 9. uri v Veliko dvorano novogoriške mestne hiše na zaključek Podjetnišekga eksperimenta.

Podjetniški eksperiment je interesna dejavnost za učence od 7. do 9. razreda. Osrednji namen je spodbuditi kompetence mladih na področju inovativnosti, ustvarjalnosti in podjetnosti. V šolskem letu 2017/2018 je v delavnicah Podjetniškega eksperimenta sodelovalo 70 učencev OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, OŠ Solkan, OŠ Dornberk, OŠ Šempas, OŠ Renče in OŠ Kanal.

Na delavnicah so mladi skupaj s prijatelji in pod vodstvom strokovnega mentorja poiskali idejo o izdelku, jo spremenili v prototip in se naučili, kako jo predstaviti javnosti. Z delavnicami so tako razvili podjetniški in analitični način razmišljanja, kreativnost, inovativnost, sposobnost timskega dela, komunikativnost in pogajalske spodobnosti, javno nastopanje ter »pitchanje«.

Na zaključnem dogodku bodo učenci vrstnikom in širši javnosti predstavili 24 podjetniških idej, ki so jih snovali že od novembra 2017. Mnenje in usmeritve za nadaljnje delo pa jim bodo podali startup podjetniki iz podjetniške skupnosti Primorskega tehnološkega parka.

Svoje podjetniške ideje bodo učenci lahko tudi prijavili na vseslovensko tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo – POPRI in se potegovali za zmago v kategoriji osnovnošolcev.

 

 

Logo_3