VIZIJE 2018: Festival mladinske kulture v Novi Gorici

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti bo od 18. do 20. maja 2018 organiziral festival mladinske ustvarjalnosti »Vizije 2018«.

Uradna otvoritev festivala bo v petek, 18. maja 2018, ob 20. uri, na velikem odru Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica s predstavo Angleške dramske skupine, Gimnazije in srednje šola Rudolfa Maistra Kamnik - Društve ŠCRM THE TRIBE.

Festival bomo zaključili s slavnostno podelitvijo vizionarjev v nedeljo, 20. maja 2018 ob 17. uri.

 

Festival VIZIJE je festival najkvalitetnejše mladinske kulture. Sprva je bil namenjen zgolj mladinskim gledališkim skupinam, v zadnjih letih pa so vanj vključeni tudi mladinski lutkovni, glasbeni, literarni in likovni ustvarjalci. Festival je ciljno usmerjen v mladinske ustvarjalce, stare med 15 in 26 let. Gre za razmišljujočo generacijo, ki še ni obremenjena s samocenzuro in kjer projekti praviloma nastajajo preko poglobljene raziskave materiala, sebe in sveta, v katerem živijo. Predstave, glasba in likovni izdelki v njihovi izvedbi so sveži, domišljeni in družbeno kritični.

Mestna občina Nova Gorica je letošnje leto posvetila ustvarjalnosti mladih in to na najrazličnejših področjih, od znanosti, izobraževanja, podjetništva, umetnosti, športa do drugih področij, na katerih so mladi dejavni in želijo prispevati k razvoju družbe, v kateri živijo.

Festival VIZIJE - napoved.pdf

 

Picture1