Obarvajmo mesto!

OBARVAJMO MESTO!

petek, 19. oktober 2018, od 8.30 do 16.00

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Nova Gorica in Zveza kulturnih društev Nova Gorica v letu posvečenemu ustvarjalnosti mladih nadaljujeta z lani začetim projektom obarvanja podhoda pri Točki ZKD Nova Gorica na Gradnikovih brigadah 25. Lani smo poslikavo posvetili 70. obletnici mesta, letošnja se navezuje na kulturno dediščino in leto ustvarjalnosti mladih. V prihodnje želimo s poslikavami nadaljevati in v celoti obarvati podhod, tako da bo nastal nekakšen kolaž poslikav. S trajno poslikavo postaja podhod neke vrste zunanji razstavni prostor. Letošnja delavnica/akcija je namenjena mladim, ki se želijo kreativno izraziti ob uporabi barvnih sprejev in barv. Delavnico bo vodila akademska kiparka Nika Šimac. 

Avtorica likovne predloge:

Nika Šimac, akademska kiparka

Obarvajmo mesto

 

Motiv:

Izbira motiva ponazarja naravo mesta preko dreves, travnikov, reke, neba, stolpnic… Poseben poudarek je na kulturni dediščini, ki je prikazana preko letala (brata Rusjan), solkanskega mostu, literature in glasbe s stiliziranimi elementi (note na poti, tipke kot stolpnice…). Celotna kompozicija je igriva in pri izbiri barvne lestvice smo upoštevali dejstvo, da je podhod nekoliko temnejši, v ta namen so barve svetlejše, da pričarajo prijetnejši javni prostor.

Potek:

Delavnica/akcija bo potekala v petek 19. oktobra 2018.

Z delavnico se bo pričelo v jutranjih urah z osnovnošolskimi otroki, ki bodo ustvarjali kartonaste šablone. Ko bodo le-te nared, jih bodo postavili na steno in jih barvno posprejali oziroma površine pobarvali z uporabo čopičev. V popoldanskih urah se bo akcija nadaljevala z dijaki in ostalimi udeleženci.