S slovesnostjo ob dnevu samostojnosti in enotnosti se je zaključil program Leta ustvarjalnosti mladih 2018

Mestna občina Nova Gorica je v sredo, 19. decembra 2018, v gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica priredila slovesnost v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti.

Z letošnjo slovesnostjo ob dnevu samostojnosti in enotnosti smo zaokrožili tudi Leto ustvarjalnosti mladih. Za to priložnost so dijaki Gimnazije Nova Gorica pripravili recital, s katerim so se sprehodili skozi zlata leta slovenske popevke. Slavnostno besedo je prispeval Sergij Pelhan, predsednik Skupščine občine Nova Gorica v času osamosvajanja Slovenije ter letošnji občinski nagrajenec. Slovesnost je režirala Nataša Konc Lorenzutti v sodelovanuju s profesorjema Stašo Peršolja Bučinel in Igorjem Sviderskim.

 

Slovesnost v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, 19. december 2018 (foto: David Verlič)Slovesnost v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, 19. december 2018 (foto: David Verlič)Slovesnost v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, 19. december 2018 (foto: David Verlič)Slovesnost v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, 19. december 2018 (foto: David Verlič)Slovesnost v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, 19. december 2018 (foto: David Verlič)Slovesnost v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, 19. december 2018 (foto: David Verlič)Slovesnost v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, 19. december 2018 (foto: David Verlič)Slovesnost v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, 19. december 2018 (foto: David Verlič)Slovesnost v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, 19. december 2018 (foto: David Verlič)Slovesnost v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, 19. december 2018 (foto: David Verlič)

Fotografije: David Verlič