Zgodilo se je

Zaključna prireditev tekmovanja POPRI

Primorski tehnološki park že 14. leto zapored organizira Tekmovanje za izbor najboljše podjetniške ideje – POPRI. Katere ekipe bodo uspele prepričati strokovno komisijo, bomo izvedeli na zaključni prireditvi v torek, 17. aprila 2018 ob 18. uri v veliki dvorani SNG Nova Gorica.

Dan odprtih vrat Mladinskega centra Nova Gorica

Mladinski center Nova Gorica v sredo, 11. aprila 2018, med 10. in 18. uri na stežaj odpira vrata ustvarjalnosti mladih in aktivnemu preživljanju prostega časa.

Podarimo vam pesem, dobrodelna prireditev Gimnazije Nova Gorica

Dijaki Gimnazije Nova Gorica vabijo v četrtek, 12. aprila 2018, ob 19. uri v Kulturnem domu Nova Gorica tradicionalno spomladansko dobrodelno prireditev Podarimo vam pesem, na kateri zbirajo sredstva za dijake v socialni stiski. Na prireditvi bodo krstno izvedene skladbe tri skladbe dijakov novogoriške gimnazije: Katarine Bitežnik, Eneja Ljubiča Šinigoja in Filipa Mozetiča.

Princ in srce, gledališka predstava učencev OŠ Frana Erjavca

Učenci in učitelji osnovne šole Frana Erjavca iz Nove Gorice vabijo v torek, 17. aprila 2018, ob 18. uri v gledališko dvorano Gimnazije Nova Gorica na gledališko predstavo Princ in srce.

Pesem je zaklad v duši, revija otroških in mladinskih pevskih zborov Goriške 2018

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Nova Gorica prireja od 17. do 19. aprila 2018 revijo otroških in mladinskih pevskih zborov Goriške 2018 z naslovom Pesem je zaklad v duši.

Šest oseb išče Williama, avtorski projekt Amaterskega mladinskega odra

Ustvarjalci Amaterskega mladinskega odra (AMO) so po motivih Shakespearovih del in pod režijskim vodstvom mentoric Tereze Gregorič in Urše Adamič ustvarili avtorski projekt Šest oseb išče Williama. Prijazno vabljeni v petek, 30. marca 2018, ob 18. uri na malem odru SNG Nova Gorica.

Na gradu Rihemberk so se usposabljali vodniki interpretatorji za posredovanje zgodb gradu otrokom

V letošnjem letu, ki ga posvečamo ustvarjalnosti mladih, bomo dodatno pozornost otrokom namenili tudi na gradu Rihemberk. Prav zanje je bil ta teden pripravljen poseben program usposabljanja vodnikov za interpretirane oglede gradu, ki bodo na gradu zaživeli v prihajajoči sezoni.

Mladi našli rešitve na probleme sodobne družbe

Primorski tehnološki park in Mestna občina Nova Gorica sta v petek, 16. marca 2018, v Veliki dvorani novogoriške mestne hiše organizirala zaključno prireditev Podjetniškega eksperimenta, na katerem so osnovnošolci predstavili vrstnikom in širši javnosti kar 24 podjetniških idej.

Zaključek Podjetniškega eksperimenta goriških osnovnošolcev

Primorski tehnološki park in Mestna občina Nova Gorica vabita na zaključek Podjetnišekga eksperimenta, na katerem sodelujejo učenci OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, OŠ Solkan, OŠ Dornberk, OŠ Šempas, OŠ Renče in OŠ Kanal. Dogodek bo v petek, 16. marca 2018, ob 9. uri v Veliki dvorani novogoriške mestne hiše.

Ponovitev gledališko-filmske uprizoritve Ubežni delci

Po uspešni premieri in ponovitvi bodo dijaki 4. letnika dramsko-gledališke smeri Gimnazije Nova Gorica v sredo, 28. februarja 2018, ob 17. uri v gledališki dvorani gimnazije ponovno uprizorili dramatizacijo maturitetnega romana Ubežni delci.

Uspešna premiera četrtošolcev novogoriške dramsko-gledališke gimnazije

Dijaki četrtega letnika dramsko-gledališke smeri Gimnazije Nova Gorica so v četrtek, 15. februarja 2018, premierno uprizorili dramatizacijo maturitetnega romana Ubežni delci.

Gimnazijci novogoriške dramsko-gledališke smeri s premiero dramatizacije maturitetnega romana Ubežni delci

Leto ustvarjalnosti mladih bodo sooblikovali tudi dijaki dramsko-gledališke smeri Gimnazije Nova Gorica. Četrtošolci pripravljajo dramatizacijo maturitetnega romana Ubežni delci kanadske pisateljice Anne Michaeles, ki jo bodo premierno uprizorili na odru gimnazijske gledališke dvorane 15. februarja 2018.

Festival Vizije - Festival mladinskih skupin Slovenije RockVIZIJE 2018

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Mostovna vabita v petek, 16. februarja 2018, ob 20.30 na koncert RockVIZIJE, na katerem bodo nastopili Kombo C, Stara kitara in Period VI.

Na slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku mladi navdušili z ustvarjalno močjo

Mladi so v Novi Gorici na slovesnosti Mestne občine Nova Gorica ob slovenskem kulturnem prazniku pod vodstvom režiserke Valérie Wolf Gang prikazali njihovo mladostno ustvarjalnost in navdušili občinstvo.

Mlada ustvarjalna energija, osrednja slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku

V Mestni občini Nova Gorica bomo slovenski kulturni praznik počastili s slovesnostjo v ponedeljek, 5. februarja 2018, ob 20. uri v veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica. Ker letošnje leto posvečamo ustvarjalnosti mladih, smo snovanje in izvedbo osrednje slovesnosti zaupali mladim ustvarjalcem goriškega prostora. Na odru se bodo prepletali glasba, film, ples in poezija.

Zmagovalci podjetniške delavnice Startup izziv za dijake so GoGo Bikes, ECOnnet in CupFix

V petek, 19. januarja 2018, se je zaključila tridnevna podjetniška delavnica Startup izziv za dijake, ki sta jo organizirala Primorski tehnološki park in Mestna občina Nova Gorica. Delavnice se je udeležilo 40 dijakov tretjih letnikov Gimnazije Nova Gorica, ki so v 8 ekipah razvijali podjetniške zamisli in reševali izzive.

S podjetniško delavnico zakorakali v Leto ustvarjalnosti mladih

Na novogoriški gimnaziji se je v sredo, 17. januarja 2018, začela tridnevni Startup izziv za dijake, na katerem bodo dijaki v ekipah razvijali svoje podjetniške zamisli.

Sporočilo za javnost: Letošnje leto posvečamo ustvarjalnosti mladih

Na novinarski konferenci v torek, 16. januarja 2018, smo uradno najavili Leto ustvarjalnosti mladih 2018, ki ga začenjamo s Startup izzivom za dijake. Napovedujemo pa tudi osrednjo slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku, ki jo bodo v celoti sooblikovali mladi. Pa še veliko drugih aktivnosti, ki jih v tem letu pripravljamo skupaj z Mladinskim centrom Nova Gorica in drugimi institucijami.

Novinarska konferenca ob začetku Leta ustvarjalnosti mladih

Z namenom, da predstavimo prve dogodke iz letošnjega programa in kako na Mestni občini Nova Gorica skrbimo za mlade generacija, bo v torek,
16. januarja 2018, ob 10. uri v Zeleni dvorani novogoriške mestne hiše novinarska konferenca.

Napovedujemo Startup izziv za dijake

Leto, posvečeno ustvarjalnosti mladih, začenjamo s tridnevno startup delavnico, na kateri bodo dijaki Gimnazije Nova Gorica razvijali podjetniška znanja, izdelali prototip podjetniške ideje in svoje delo tudi javno predstavili.