Akcija "Petarde? Ne, hvala!"

Datum: 26.12.2019
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Tudi letos družba TAM-TAM osvešča z akcijo »Petarde? Ne, hvala!« in s plakati širom po Sloveniji o nevarnostih uporabe pirotehničnih sredstev. Akciji se pridružujemo tudi v Mestni občini Nova Gorica.

Kljub znanim škodljivim posledicam za živali in ljudi ter okoljevarstvenim opozorilom se v decembrskem času še vedno srečujemo z uporabo petard in ostalih pirotehničnih sredstev. Zaradi petard in raket živali izgubljajo tudi življenja. Poke slišijo veliko glasneje in pogosto jim poškodujejo sluh in vid. Ob šoku in bližini poka lahko utrpijo hude ali celo usodne fizične poškodbe. Naša zabava ne sme biti razlog, da povzročamo bolečino. Po šestih letih izpostavljanja trpljenja živali ob pokih petard, se tokrat osredotočajo tudi na možne poškodbe ljudi zaradi metanja petard in negativnega vpliva pirotehnike na okolje. Zato sta se prestrašenim glavnim junakom letos pridružila deček s povito roko in deklica z zaščitno masko.

Akciji se lahko pridružite tudi vi in z deljenjem sorodnih vsebin na Facebooku, Twitterju ali Instagramu pripomorete k osveščanju in k lepšim praznikom za vse. Materiali za akcijo »Petarde? Ne, hvala!« so dostopni TUKAJ. Uporabite jih za svoje profile na socialnih omrežjih, za deljenje, ustvarjanje ... da poveste naprej.

 

Poskrbimo za mirne praznike. Za vse.