Sanjavo Pedrovo

Datum: 28.12.2019
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Združenje Pedrovo vabi v soboto, 28. decembra 2019, med 15. in 21. uro na prireditev Sanjavo Pedrovo, na kateri boste spoznavali vasico na meji med Vipavsko dolino in Krasom, ki je desetletja samevala, danes pa polna življenja in dejavnosti ter zgledno ohranjena vabi da jo obiščete, okusite in začutite njen utrip. 

Našo vasico bomo za vas napolnili z raznovrstnim in zanimivim prazničnim dogajanjem. Dogajanje bo postavljeno na vaške kržade, ulice in dvorišča domačij. V središču vasi vas bomo na Kulinarični kržadi razvajali s praznično kulinariko. Na drugem koncu vasi, na Umetniški kržadi, se bodo predstavili lokalni ustvarjalci, v novo odprti galeriji bo na ogled razstava ilustracij. Najmlajši in mladi po srcu boste lahko na različnih prizoriščih prisluhnili pravljicam ali se udeležili ustvarjalnih delavnic, spoznali se boste lahko z živalmi na kmetiji ter skozi teleskope pokukali med zvezde in planete, na obisk pa pride tudi Dobra vila. Svojo srečo boste lahko preizkusili ob igranju tombole in v prijetnem vzdušju ob glasbi uživali vse do večera. 

Parkirni prostor za obiskovalce prireditve je pri gradu Rihemberk, od tam pa vas bo do Pedrovega popeljal brezplačni avtobus. V primeru dežja prireditev odpade.

Več: www.pedrovo.info