Preventivna delavnica "Nasilje v družini"

Datum: 27.10.2021
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Na  PU Koper bodo v sredo, 27. oktobra 2021, ob 17. uri izvedli preventivno delavnico, namenjeno tematiki nasilja v  družini.  Nasilje  je  pogostokrat  tabu tema v družbi, je v veliki meri prikrito in najpogosteje so žrtve nasilja ženske in otroci. Prav družina je lahko velikokrat za marsikoga najbolj nevaren kraj.

Na  delavnici  bosta  sodelovala kriminalistični inšpektor Cvetko Kokalj iz Sektorja  kriminalistične  policije Policijske  uprave Koper in policistka Aleksandra Norbedo s Policijske postaje Koper.

Govorila bosta  o prepoznavanju nasilja, pa tudi o zgrešenih predstavah  o  nasilju  v  družini.  Izpostavila bosta  dileme  v  zvezi  s prijavljanjem  ter  vlogo  policije  in  ukrepe  (na  primer prepoved približevanja). Govorca bosta pojasnila vse postopke policije v povezavi z nasiljem v družini.

 

V  preventivni  delavnici,  ki  bo  izvedena  preko  aplikacije ZOOM, lahko sodelujete  vsi. Policija poudarja, da se lahko pridružite tudi anonimno, brez slike, vprašanja pa boste lahko postavljali tako direktno kot tudi v klepetalnici.

 

Povezava na spletni dogodek: https://zoom.us/j/91530073307?pwd=NWNHc2g3YWJGOWMxeFZDRVBISEZ5UT09

Meeting ID: 915 3007 3307

Passcode: 96M00f

 

Nasilje v družini je seveda tudi pristojnost policije, vendar pa je to odgovornost vseh nas.