Projekti v izvajanju

Ureditev Kidričeve ulice

Status projekta: v izvajanju

Predviden zaključek: maj 2021

Vrednost projekta: 244.000 €

Podrobnejši opis projekta, vodilni partner, partnerji:

V letu 2020 smo pričeli z urejanjem Kidričeve ulice na območju med mestno hišo in Bevkovim trgom ter Centrom trajnostne mobilnosti oziroma Turistično informacijskim centrom. Gre za prometno ureditev s poudarkom na prečkanju pešcev in kolesarjev, ureditev zunanjosti Centra trajnostne mobilnosti oziroma Turistično informacijskega centra in postavitev postaje za čezmejno izposojo koles. Umestitev TIC-a in Centra trajnostne mobilnosti ob eno osrednjih ulic v mestu zdaj nadgrajujemo z urejanjem okolice centra in prometnim posegom na ulici, kjer s cestišča umikamo avtomobile, obenem pa prebivalcem in obiskovalcem nudimo nadomestno možnost – izposojo koles.

Ureditev zunanjosti Centra trajnostne mobilnosti in TIC-a vključuje postavitev lesene ploščadi, klopi in korit za zelenje na razdalji 18,5 m od stavbe TIC-a do začetka trga pred restavracijo Vrtnico. Na novo ploščad se bo razširil program novega Centra trajnostne mobilnosti in TIC-a, tu bo omogočeno posedanje in druženje. Oblikovanje urbane opreme na Kidričevi ulici sledi opremi na Bevkovem trgu in Trgovski ulici, in sicer bodo postavljene klopi v kombinaciji kovine in lesa, dodana bosta korito in ploščad.

V sklopu prometne prenove bomo uredili varen prehod za pešce in posebej za kolesarje, ki bo po novem krajši, saj bo tudi cestišče zoženo. Ukinjen bo poseben pas za zavijanje levo na parkirišče pred občinsko stavbo, uvedeno bo območje omejene hitrosti na 30 km/h. Poleg nove postaje za čezmejno izposojo koles bomo postavili tudi plato s stojali za kolesa. Poskrbeli bomo tudi za ustrezno osvetlitev. Povečujemo območje za pešce in kolesarje in zmanjšujemo motorni in mirujoči promet.


Informacije o projektih:
Projektna pisarna Mestne občine Nova Gorica
tel. (05) 33 50 171
e-pošta:

< nazaj na prejšnjo vsebino