Evakuacija občinske stavbe v primeru požara - Obvestilo o poteku vaje 2012

datum: 10.10.2012

kategorija: V središču

V četrtek, 11. oktobra 2012, bo v prostorih novogoriške mestne hiše potekala VAJA - Evakuacija v primeru požara. Vaja se bo začela ob 13. uri, zaključila pa se bo ob 15.30. V njej bodo sodelovali vsi ta dan na delu prisotni uslužbenci vseh institucij, ki delujejo v novogoriški mestni hiši, zato v tem času te institucije ne bodo delovale in stranke ne bodo mogle urejati zadev.

Parkirišči pred mestno hišo in gledališčem bosta ta dan do 16. ure zaprti. Zapore ceste, tudi v času vaje, ne bo.

Namen vaje je preveriti ustreznost konceptov zaščite, reševanja in pomoči ter njihovih rešitev v sprejetih načrtih zaščite in reševanja v primeru požara na objektu. V vaji bodo sodelovale vse razpoložljive sile in bodo uporabljena vsa sredstva zaščite in reševanja na območju občin MONG in sosednjih občin (javna gasilska služba, Enota CZ za hitro posredovanje - HRI, Enota CZ za zveze in informacijsko podporo, Enota CZ za intendantsko podporo, Enota CZ za prvo pomoč, Ekipa reševalnih psov, policija in pristojne občinske službe). Vaja bo potekala pod vodstvom poveljstva Javne gasilske službe in Štaba za CZ MONG. Vodja vaje je poveljnik Javne gasilske službe MONG Simon Vendramin.

Med vajo bodo prikazani: evakuacija oz. umik ljudi iz stavbe, gašenje požara, iskanje ponesrečenca, zasutega ob rušenju, reševanje s pomočjo vrvne tehnike iz višjih nadstropij, reševanje iz višjih nadstropij s skokom na blazino, reševanje s pomočjo spustnice, prenos ponesrečenih oseb v šotor prve medicinske pomoči, nudenje prve pomoči in priprava poškodovanca za prevoz v ustrezno zdravstveno ustanovo.