Odpiramo drsališče v Novi Gorici

datum: 12.12.2013

kategorija: V središču

V petek, 13. decembra 2013, ob 17. uri bomo v središču Nove Gorice odprli drsališče. Na odprtju bodo nastopili GO Breakersi, s svojim daljinsko vodenim letalom pa se bo predstavil Nik Oblak. Začetek novoletnega dogajanja v središču mesta bo pozdravil župan Matej Arčon.

Drsališče bo odprto vsak dan med 10. in 22. uro, ob petkih in sobotah do 24. ure, na silvestrovo pa do zaključka silvestrovanja (do 4. ure zjutraj). Vstop na drsališče bo prost, na voljo bo izposoja drsalk. Drsanje bo na voljo do 12. januarja 2014.

Osrednje praznično dogajanje se bo začelo v sredo, 25. decembra 2013, in se bo odvijalo vsak dan do najdaljše noči v letu, ko pripravljamo silvestrovanje v ogrevanem šotoru na Kidričevi ulici in na prostem na Bevkovem trgu. Ob 18. uri bo vsak dan na sporedu program za otroke, ob 19. uri kulturni dogodek, ob 20. uri se bo začel glasbeni uvod v večerno dogajanje z DJ-em, ob 21. uri pa bo sledil koncert popularne glasbene skupine. Na silvestrovo bodo zbrane zabavali Modrijani z DJ Ney-em, na Bevkovem trgu pa DJ Time. Tudi letos se bomo odrekli ognjemetu. Denar, ki bi ga sicer namenili zanj ter za novoletne voščilnice, bomo na silvestrovo podarili tistim, ki potrebujejo pomoč.

VSTOP na vse dogodke bo PROST.

Novost letošnjega prazničnega dogajanja je humanitarni tek po novogoriških ulicah GORICATLON, ki ga v soboto, 28. decembra 2013, organizira  Društvo ljubiteljev teka Filipides.

Vsako sredo in petek v decembru med 9. in 16. uro pod arkadami novogoriške mestne hiše poteka tržnica s prodajo lokalnih izdelkov, ki jo organizira Zavod Gost na Planoti.


Program novoletnih doživetij pripenjamo v priponki:

Novoletna doživetja