Delitev brezplačnih toplih obrokov za socialno ogrožene

datum: 02.01.2014

kategorija: V središču

Od danes dalje je že mogoče dobiti brezplačni topli obrok za socialno ogrožene v Domu upokojencev Nova Gorica. Na Mestni občini Nova Gorica se nam je zdel predlog omenjenega doma v teh kriznih časih zelo humana in dobrodošla pomoč, zato smo ga podprli.

Dom upokojencev Nova Gorica je podal pobudo oz. izrazil pripravljenost, da bi se kosila, ki jim dnevno ostajajo, razdelila socialno in materialno ogroženim občanom, ki si ne morejo zagotoviti dnevno toplega obroka.

K sodelovanju smo na mestni občini povabili tudi Dijaški dom Nova Gorica, ki je prav tako pripravljen pomagati našim občanom z delitvijo brezplačnih obrokov.

K sodelovanju so brez pomislekov pristopili tudi Območno združenje Rdečega križa Nova Gorica, Center za socialno delo Nova Gorica, Medobčinsko društvo prijateljev mladine za Goriško, Humanitarno društvo KID, Goriška območna Karitas, Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote Miren, Vrtec Nova Gorica. O sodelovanju se dogovarjamo tudi z osnovnimi šolami v Novi Gorici.

 Brezplačni topli obroki bodo na voljo:

·   v Domu upokojencev Nova Gorica vse dni v tednu (tudi sobote in nedelje) med 14.00 in 15.00 uro - dnevno 20 kosil, od 2.1.2014 dalje,

·   v Dijaškem domu Nova Gorica od ponedeljka do petka med 12.00 in 13.00 uro - dnevno 30 kosil, od 6.1.2014 dalje.

 Kosilo bo mogoče dobiti z boni, ki jih lahko uporabniki prevzamejo na Rdečem križu Nova Gorica (Ulica Tolminskih puntarjev 8) v času uradnih ur (ponedeljek 8.00 - 12.00, sreda 8.00 - 12.00 in 14.00 - 16.00, petek 8.00 - 12.00).

 Iskreno se zahvaljujemo za uresničitev pobude delitve brezplačnih kosil socialno in materialno ogroženim občanom Domu upokojencev Nova Gorica in Dijaškemu domu Nova Gorica ter vsem ostalim organizacijam, ki so odprtih rok sprejele sodelovanje pri tej, lahko bi rekli, humanitarni akciji, s katero poskušamo vsi skupaj vsaj malo omiliti stiske posameznikov in družin, ki so zaradi gospodarske krize žal prisotne tudi v našem okolju.

 Brez sodelovanja vseh, ki v našem okolju pomagajo socialno, materialno ali kako drugače ogroženim občanom, ta projekt ne bi bil izvedljiv.