Plesna doživetja 2014

datum: 31.01.2014

kategorija: V središču

Letošnje leto posvečamo plesni umetnosti, saj v mestni občini delujejo številne plesne skupine, društva in plesalci, ki dosegajo številne uspehe tako na državni kot tudi na mednarodni ravni. Prav z namenom, da plesno umetnost na Goriškem predstavimo širši javnosti in obenem opozorimo na pomen plesne vzgoje ter vključevanja plesalcev v kulturno ponudbo Goriške, smo se odločili, da oblikujemo program plesnih dogodkov pod skupnim naslovom Plesna doživetja 2014.

Program smo oblikovali v sodelovanju s številnimi plesalci, plesnimi šolami in društvi ter institucijami s področja kulture na Goriškem. Vodila nas je naša skupna zaveza, da podpremo in opozorimo na bogato domačo plesno ustvarjalnost tako na profesionalnem kot tudi na ljubiteljskem področju. Letošnje leto se bodo tako zvrstili številni plesni dogodki, ki bodo namenjeni tako plesalcem ko tudi vsem tistim, ki sicer ne plešejo, vendar imajo radi ples in dobre plesne predstave. Posebno pozornost bomo namenili tudi položaju plesa v Sloveniji in na Goriškem, vzgoji plesnih pedagogov in delu z osebami s posebnimi potrebami.

Plesna zveza Slovenije je letos izbrala prav Novo Gorico za izvedbo Državnih prvenstev Plesne zveze Slovenije, ki se bodo odvijala v Športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj v zadnjem tednu junija. Tako v mestu takrat pričakujemo preko 3000 plesalcev iz cele Slovenije.

V prihodnjem tednu se bosta odvila dva plesna dogodka, in sicer v ponedeljek, 3. februarja 2014, bo ob 19.30 v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici na ogled plesna predstava Rdeči čeveljčki Plesne skupine Vrtiljak CIRIUS-a Vipava in M&N Dance Company.

V sredo, 5. februarja 2014, pa bo ob 20. uri v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica slovesnost Mestne občine Nova Gorica ob slovenskem kulturnem prazniku z naslovom Soba z razgledom. Na njej si boste lahko ogledali plesno predstavo M&N Dance Company in svetovnega prvaka v breakdance-u Tomija Čineja.

Program letošnjih Plesnih doživetij