Zvezdni utrinki v kozarcu 2014

datum: 06.08.2014

kategorija: V središču

Člani Vinske turistične ceste spodnje Vipavske doline in Restavracija Grad Kromberk v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica za popestritev avgustovskega dogajanja v parku Gradu Kromberk tudi letos organizirajo tradicionalno prireditev »Zvezdni utrinki v kozarcu«. Prireditev bo v petek, 8. avgusta 2014, ob 20. uri, v primeru dežja bo z nekaj utrinki okrnjen večer v grajski veži.

Čas prireditve, to je začetek avgusta, daje prireditvi tudi ime, saj je prav v tem času na nebu največ zvezdnih utrinkov, imenovanih tudi »solze svetega Lovrenca«. Prav utrinki so tudi glavna tema prireditve, ki jih organizatorji obiskovalcem prireditve ponujajo v kozarcu, na krožniku, nebu, glasbi in plesu.

Utrinke v kozarcu bodo obiskovalcem prireditve z odličnimi vini ponudili: Kmetija Slavček iz Potoka pri Dornberku, Vina Lepa Vida iz Oseka, Vinarstvo Peter Lisjak iz Zalošč, Frlanova kmetija iz Vogrskega, Kmetija Tratnik iz Dornberka, Vina Dornberg iz Dornberka, Vinogradništvo in vinarstvo Colja iz Stesk pri Braniku, Vina Saksida iz Zalošč, Aleksander in Damir Zgonik iz Branika, Kmetija Batič Šempas.
Utrinke na krožniku - okusi morja bo pripravila Restavracija Grad Kromberk.
Utrinke na nebu bo obiskovalcem predstavilo Astronomsko društvo Nanos iz Ajdovščine.
Utrinke v plesu, orientalske plesalke Prodance Nova Gorica s svetovno prvakinjo Niko Mlakar.

Za glasbene utrinke na prireditvi bo poskrbel Jazz Quintet Nova.

Prireditev je namenjena vsem, ki si želijo sproščenega večera v grajskem parku v soju sveč ob lovljenju utrinkov vina, kulinarike, plesa, glasbe in zvezdnatega neba.

 

utrinki v kozarcu 2014