Nova Gorica osvojila 2. mesto na tekmovanju Moja dežela lepa in gostoljubna 2014 v kategoriji mestna jedra

datum: 15.10.2014

kategorija: V središču

Slavnostna podelitev v okviru tekmovanja v projektu Turistične zveze Slovenije je potekala včeraj v Portorožu. V tekmovanju so se pomerili številni kraji in drugi sodelujoči z osrednjim poslanstvom: urejanja in ohranjanja okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja

Nova Gorica zadnja leta v okviru omenjenega tekmovanja posega po najvišjih mestih. Lansko leto je tako Nova Gorica  osvojila prvo mesto med srednjimi mesti v Sloveniji, leto poprej pa 3. mesto. Letos smo se za dobro uvrstitev potegovali v kategoriji mestna jedra, saj smo prav to poletje zaključili s prenovo novogoriškega mestnega središča. V novogoriški mestni upravi smo se zelo razveselili že uvrstitve med tri nominirance za priznanje, seveda pa je osvojeno 2. mesto velika nagrada za vse, ki so kakorkoli pripomogli k prenovi središča Nove Gorice.
bevkov trg 1
Novogoriški župan Matej Arčon je ob tej uvrstitvi povedal: "Največja nagrada je zagotovo zadovoljstvo ljudi, ki so s prenovo središča Nove Gorice dobili novo dnevno sobo mesta, novo priložnost za druženje in povezovanje ter nove vsebine, kot so e-Hiša - novogoriška hiša poskusov, Vinoteka Solum in nov prireditveni prostor, kjer se odpirajo možnosti številnim ustvarjalcem, da se predstavijo. Osvojeno drugo mesto v projektu Moja dežela lepa in gostoljubna pa je zagotovo potrditev uspešne prenove mestnega jedra tudi v širšem slovenskem prostoru."
bevkov trg 3bevkov trg 4