Zaključna prireditev 'Iz preteklosti v prihodnost'

datum: 02.06.2015

kategorija: V središču

V sredo, 3. junija 2015, se bo odvijala zaključna prireditev projekta Obnovljivi viri energije v primorskih občinah z naslovom "Iz preteklosti v prihodnost". Prijazno vabljeni od 9.30 dalje na travnik pred novogoriško mestno hišo!

Po petih letih na Primorskem zaključujemo uspešen projekt Obnovljivi viri energije v primorskih občinah, ki je financiran s sredstvi Švicarskega prispevka in vključenih občin Brda, Tolmin, Cerkno, Pivka, Ilirska Bistrica, Piran, Šempeter-Vrtojba, mestnih občin Koper in Nova Gorica ter Triglavskega narodnega parka. Kot izvajalska agencija projekt vodi Goriška lokalna energetska agencija – GOLEA.

V okviru projekta smo postavili sončno elektrarno na protihrupni ograji hitre ceste pri Bazari, prenovili 12 kotlovnic šol in knjižnice s kotli na lesno biomaso, energetsko sanirali 7 objektov ter izvedli zelo obsežen in kompleksen izobraževalni program, ki je obsegal izobraževanja učiteljev, krožke in tehnične dneve na temo obnovljivih virov energije in učinkovite rabe energije, OVE in URE didaktične pripomočke za pouk, natečaj, OVE in URE dan ter Brunarico obnovljivih virov. Prav za ta izobraževalni program smo konec aprila prejeli Energetsko nagrado.

Projekt zaključujemo s prireditvijo, ki se je bo udeležilo okoli 1000 v projekt vključenih učiteljev in učencev, veleposlanik Švice v Sloveniji Nj. Eksc. Pierre-Yves Fux in gostje iz Švice,  predstavniki ministrstev, župani primorskih občin in ravnatelji šol.