Zaključni dogodki Poletnih prireditev

datum: 25.08.2015

kategorija: V središču

Letošnje poletno dogajanje v organizaciji mestne občine zaključujejo trije dogodki, in sicer delavnica o postavitvi visoke grede, gledališka predstava Sljehernik in koncert PAZ Vinko Vodopivec. Vstop na vse dogodke je prost.

V sredo, 26. avgusta, ste ob 18. uri vsi vljudno vabljeni pred stanovanjski blok na Erjavčevi 13 v Novo Gorico, kjer se bo v vrtovih za blokom odvila krajša mini delavnica oziroma predstavitev visoke grede in skritega vrta v mestu. Maja Vrčon iz iniciative Podružnica vam bo ob pomoči meščana Nove Gorice, Miloša Mozetiča, predstavila nastajanje visoke grede - njene prednosti in slabosti, kako in kam jo lahko umestimo, katere visoke grede poznamo ipd.  Ogledali pa si boste že nekaj let nastajajočo visoko gredo, ki jo iz odpadne biomase ustvarja gospod Miloš. Pravi skriti zaklad v srcu mesta pa je gotovo vrt, ki ga v svojem zaledju skriva blok številka 1. Že vrsto let ga negujejo in soustvarjajo stanovalci tega bloka. Vrt kot dokaz, da lahko tudi v mestu sami pridelujemo sočno zelenjavo in nekaj mesec v letu živimo preprosto samooskrbno.

            V sredo, 26. avgusta, bo ob 21. uri na Bevkovem trgu sledila predstava Sljehernik v izvedbi Slovenskega narodnega gledališča, zaključimo pa v petek, 28. avgusta, ob 21. uri na Bevkovem trgu s koncertom PAZ Vinko Vodopivec.

            V ekipi mestne občine za pripravo poletnih prireditev smo s sodelovanjem ekipe Markacije in aktivnih posameznikov program zasnovali kot koncept kulturnih dogodkov, ki so brezplačno na ogled na dveh osrednjih prizoriščih, Bevkovem trgu in na ploščadi za novogoriško mestno hišo. Dogodke smo obogatili z zelenimi in trajnostnimi vsebinami, katerih glavni namen je osveščanje, izobraževanje in skupno razmišljanje o prihodnosti v mestu in širše.