Začetek gradnje nove telovadnice OŠ Dornberk

datum: 01.09.2015

kategorija: V središču

S krajšo obeležitvijo na gradbišču nove telovadnice pri OŠ Dornberk se je 1.9.2015 začela gradnja nove telovadnice. Izvajalec del SGP Zidgrad Idrija je že opravil prva pripravljalna dela na gradbišču.

Vrednost investicije je 2.148.000 € z vključenim ddv-jem.  V času gradnje bo OŠ Dornberk v skladu z razpoložljivimi možnostmi organizirala ure telesne vzgoje na prostem in v šolskih prostorih. Če bo šlo vse po načrtih, bodo otroci v novi telovadnici lahko prvič telovadili v šolskem letu 2016/2017.
Na današnji prvi šolski dan je bilo na OŠ Dornberk še posebej slovesno. Sprejemu prvošolčkov je sledila obeležitev začetka gradnje. Ravnateljica Dragica Vidmar, župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon in direktor SGP Zidgrad Idrija Igor Božič so skupaj zaželeli, da bi dela kar najbolje potekala. Direktor Igor Božič je poudaril, da se bodo potrudili, da bi med gradnjo kar najmanj motili šolski proces, župan Matej Arčon pa je povedal, da bo nova telovadnica velika pridobitev ne samo za šolarje ampak tudi za vse okoliške krajane. Ravnateljica Dragica Vidmar se je vsem zahvalila za trud, da so se dela začela. Obeležitev začetka gradnje so pospremili tudi učenci višjih razredov, ki se že veselijo nove telovadnice.
os_dornberk