Občinski praznik

datum: 09.09.2015

kategorija: V središču

Mestna občina Nova Gorica praznuje občinski praznik 9. septembra, v spomin na začetek Goriške fronte. Iskreno čestitamo vsem občankam in občanom ob prazniku in želimo, da bi skupaj ustvarjali pozitivno, moderno in uspešno prihodnost naše občine.

Vabljeni na številne dogodke v počastitev občinskega praznika. V petek, 11. septembra, bo od 18. ure dalje na travniku pred novogoriško mestno hišo potekala Robinova zabava.  Istega dne ste ob 17. uri na Bevkovem trgu vabljeni na Festival znanosti Nova Gorica 2015. Organizator je e-Hiša, novogoriška hiša poskusov pod okriljem Mladinskega centra Nova Gorica.  V nedeljo, 13. septembra, pa se bo ob 11. uri v stari čolnarni Kajak kluba Soške elektrarne začela 30. jubilejna Soška regata.
Tudi letos se v mestni občini pridružujemo obeležitvi Evropskega tedna mobilnosti. Program se bo začel v četrtek, 17. septembra, in zaključil v torek, 22. septembra, ko bo v središču Nove Gorice potekala vrsta aktivnosti ob dnevu brez avtomobila. V sredo, 23. septembra, ob 17. uri pa otroke od tretjega leta dalje vabimo v veliko dvorano Kulturnega doma Nova Gorica na ogled gledališke predstave z naslovom Smetiščni škrat. Predstava je brezplačna in je darilo mestne občine otrokom ob občinskem prazniku. Praznični program se zaključuje 12. oktobra z odmevno prireditvijo 62. Gostinsko turističnim zborom  in 18. Slovenskim turističnim forumom v središču Nove Gorice.

program prireditev