Tragični dogodek na nekdanjem mejnem prehodu na Erjavčevi ulici

datum: 14.09.2015

kategorija: V središču

Včerajšnji tragični dogodek na nekdanjem mejnem prehodu na Erjavčevi ulici v Novi Gorici, v katerem se je smrtno ponesrečil 29-letni moški, tudi danes odmeva med prebivalci Nove Gorice in Gorice. Pri trku avtomobila je prišlo tudi do vidne poškodbe nekdanje carinarnice.

Mestna občina Nova Gorica je ta objekt  prejela v last s strani države pred dvema letoma. V mestni upravi smo že pripravili celoten popis potrebnih del na objektu. Trenutno smo bili v fazi izbire izvajalca za obnovo objekta, ki smo ga namenili kulturnim vsebinam. Pobudniki vsebinske in programske revitalizacije »Carinarnice« so bili Zavod Kinoatelje - Šmihel, KUD KREA – Nova Gorica, Društvo humanistov Goriške in Društvo primorskih arhitektov. Delovali bi sinergično, s skupnimi projekti v čezmejnem prostoru in sodelovali oziroma pomagali pri organizaciji dogodkov ali akcij, ki bi jih izvedla posamezna društva.

Zaradi tragičnega dogodka smo žal morali ta postopek ustaviti do strokovne ugotovitve škode in ocene, ali je smiselno objekt v tem stanju obnoviti ali bo celo potrebno rušenje objekta. Vsekakor si bo mestna občina prizadevala za ureditev te pomembne točke na meji med obema državama.