Nova Gorica osvojila 1. mesto na tekmovanju Moja dežela lepa in gostoljubna 2015 v kategoriji srednje velika mesta

datum: 14.10.2015

kategorija: V središču

Na včerajšnji slavnostni podelitvi priznanj v okviru tekmovanja v projektu Turistične zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna v Novi Gorici je Mestna občina Nova Gorica prejela priznanje za 1. mesto v kategoriji srednje velika mesta.

Na dogodku so sicer podelili priznanja v akciji najbolje ocenjenim mestom, turističnim, zdraviliškim in izletniškim krajem, naj tematskim potem, kampom, Petrolovim bencinskim servisom, mladinskim prenočiščem, mestnim, trškim in vaškim jedrom ter zmagovalcem spletnega glasovanja.

    Nova Gorica zadnja leta v okviru omenjenega tekmovanja posega po najvišjih mestih. Lansko leto je tako Nova Gorica osvojila drugo mesto v kategoriji mestna jedra, leto poprej je osvojila prvo mesto med srednjimi mesti v Sloveniji, pred tremi leti pa 3. mesto.

    Organizatorji tekmovanja so v obrazložitev k podeljeni nagradi zapisali: "Mesto, ki je končno začelo izkoriščati strateški položaj med Vipavsko dolino in Goriškimi Brdi. Gorica je ujela val vinsko-kulinaričnih dogodkov, saj je bogatejša za nekaj zelo solidnih vinotek in trendovskih lokalov. Vedno bolj živahna pa je tudi scena butičnih pivovarn. Letos so turistično izkoristili tudi 150. obletnico rojstva slavnega arhitekta Maksa Fabianija. Poleg igralništva vedno večji pomen dobiva tudi multikulturnost prostora, sodeč po prireditvi Okusi meje - Gusti di frontiera, ki je privabila kar pol milijona obiskovalcev. Želimo si, da bi Nova Gorica tudi v prihodnje ne bila zgolj tranzit do starejše in pogosto živahnejše stare Gorice."           

Novogoriški župan Matej Arčon je ob tej uvrstitvi povedal: "Kot župan Mestne občine Nova Gorica sem zelo vesel, da mesto Nova Gorica vsako leto znova potrjuje sloves lepega in urejenega mesta. Za to smo zaslužni vsi tisti, ki skupaj skrbimo, da je mesto urejeno, čisto in prijazno tako meščanom kot obiskovalcem. Nagrada nam je dodatna spodbuda za naše delo, predvsem na področju kulturnih in turističnih vsebin, ki jih lahko kot mesto ponudimo."

nagrada moja dežela 1 nagrada moja dežela 2