Simbolično odprtje sadovnjaka ob Podružnični šoli Ledine v Novi Gorici

datum: 12.11.2015

kategorija: V središču

V petek, 13. novembra 2015, ob 10. uri bomo ob Podružniči šoli Ledine v Novi Gorici simbolično odprli sadovnjak, ki ga posvečamo pobudniku njegove zasaditve Simonu Bizjaku. Sadnih dreves in sadežev, ki jih bodo ta drevesa obrodila, se bodo razveselili otroci Podružnične šole Ledine. V mestni upravi si želimo, da bi v prihodnje v našem mestu zrasel še kakšen sadovnjak v veselje meščanov in vseh ostalih obiskovalcev mesta.

Letošnje dogajanje v Mestni občini Nova Gorica sta med drugim zaznamovala priprava Trajnostne urbane strategije za mestno območje Nove Gorice in posvečanje zelenim  vsebinam. Odgovore na področju samooskrbe, ponovne uporabe in zelenih površin v mestu smo iskali tudi v okviru poletnega dogajanja Mestne občine Nova Gorica. Eden od pobudnikov tega zelenega gibanja je bil Simon Bizjak iz podjetja Markacija, ki je žal letos veliko prezgodaj preminil. Njegova ideja je bila, da bi v mestu zasadili sadovnjak, v katerem bi ljudje lahko prosto nabirali plodove. Jutrišnje simbolično odprtje sadovnjaka je eden od prvih korakov, da bi uresničili njegovo zamisel.

Vljudno vas zatorej vabimo, da se nam JUTRI, v petek, 13. novembra 2015, ob 10. uri ob Podružniči šoli Ledine v Novi Gorici pridružite na simboličnem odprtju sadovnjaka, posvečenega Simonu Bizjaku.

Vabilo