Novoletne prireditve Mestne občine Nova Gorica

datum: 05.12.2015

kategorija: V središču

Pri oblikovanju letošnjega programa smo se na mestni občini povezali z različnimi institucijami, društvi in posamezniki, saj vsi skupaj želimo prispevati k prazničnemu dogajanju v mestu. Pripravili smo niz dogodkov za vse generacije, ki slonijo na kvalitetni kulturni ponudbi in predstavitvi zlasti domačih ustvarjalcev ter ponudnikov.

Posebej velja omeniti letošnjo novost, to je izvedbo knjižnega sejma "Knjige pod jelkami" na pobudo Društva humanistov Goriške. Gre za prvi pravi knjižni sejem na območju Goriške, z njim pa želi društvo prebivalce seznaniti s knjižnimi novostmi in ponuditi širok izbor kvalitetne literature za preživljanje hladnih zimskih dni ali za obdarovanje najbljižjih. V sklopu knjižnega sejma, ki bo potekal od torka, 15. decembra, pa do petka, 18. decembra, bodo potekali tudi pogovori z zanimivimi avtorji in delavnice za najmlajše.

V soboto, 19. decembra, se bo začel božično-novoletni sejem, ki bo vse do torka, 29. decembra, ponujal izdelke domače in umetnostne obrti, domače pridelke in tipično slovensko kulinariko. Za pripravo sejma so poskrbeli v Krajevni skupnosti Nova Gorica.

Z današnjim dnem pa odpiramo drsališče na Bevkovem trgu, ki bo vsem ljubiteljem drsanja na voljo vse do nedelje, 10. januarja. Njegovo postavitev je omogočilo Cestno podjetje Nova Gorica. Odprto bo po naslednjem urniku: od nedelje do četrtka od 10. do 22. ure, od petka do sobote od 10. do 24. ure, 25. decembra in 1. januarja pa od 12. do 24. ure. Ob drsališču si bo mogoče izposoditi drsalke.

Posebej izpostavljamo tudi dogodek z naslovom Kulinarična decembrska doživetja, ki se bo odvijal v ponedeljek, 14. decembra, med 10. in 22. uro. Pripravljamo ga v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Nova Gorica, z njim pa želimo tako domačinom kot obiskovalcem predstaviti bogato domačo kulinarično ponudbo. Dogodek bodo z nastopi popestrili ŠK Twist in Twirling mažoretno društvo Nova Gorica ter Podokničarji.

V soboto, 27. decembra, ob 17. uri bosta otroke razveselila dedek Mraz in čarovnik Sam Sebastian. Za najdaljšo noč v letu pripravljamo silvestrovanje na prostem. Ob 22. uri bo na Kidričevi ulici nastopila skupina Kalamari, nato pa še skupina Ne me jugat in Rudi Bučar. Na ploščadi za mestno hišo pa se bo ob 22. uri začela zabava za mlade s Klub miksom in Evo (iz) raja.

Letošnja praznična okrasitev središča mesta je nekaj posebnega. Na naše povabilo so se namreč odzvale vzgojiteljice in otroci iz Vrtca pri OŠ Solkan s podružnicama Grgar in Trnovo. Iz odpadnih materialov so izdelali novoletne okraske in praznične jelke, s katerimi so olepšali Bevkov trg. Arkade novogoriške mestne hiše pa so okrasili z novoletnimi risbicami, belimi zvezdami in najlepšimi voščili za leto, ki prihaja.

V priponki pripenjamo program letošnjih novoletnih prireditev.

zgibanka_stopimo skupaj_v_novo_leto_2016.pdf