Nadaljevanje poletnih prireditev v Novi Gorici www.dogodki-novagorica.si

datum: 29.06.2016

kategorija: V središču

Z nastopom Glasbene šole Nova Gorica, gala koncertom skupine Goriškega pihalnega orkestra s Pihalnim orkestrom Vogrsko in pevci solisti, koncertom skupine Lollobrigida, nastopom Treh generacij družine Čadež ter sinočnjim vrhunskim glasbenim spektaklom skupine Queen Tribute Band smo uspešno zajadrali v poletno dogajanje na Poletni sceni v Novi Gorici. V prvem tednu smo zabeležili odličen obisk vseh generacij, samo sinočnji koncert je obiskalo več kot 1.000 zagnanih poslušalcev, skupno pa ocenjujemo, da se je v prvem tednu dogodkov udeležilo približno 4.000 obiskovalcev.

Nocoj, v sredo, 29. junija, Nova Gorica ponovno vstopa v bogat glasbeni svet saksofona, ki nas bo spremljal vse do 10. julija. Ob 21. uri nam bodo z glasbeno poslastico na Bevkovem trgu postregli Big Band NOVA pod taktirko trobentača Damijana Valentinuzzija. Ob 22.30 se bo dogajanje nadaljevalo na ploščadi za novogoriško mestno hišo z improviziranim gledališkim nastopom skupine Dženny Improteam.

Jutri, v četrtek, 30. junija, bomo dogajanje na Poletni sceni nadaljevali ob 21. uri z braniško skupino Black Star Rock Band, ki bo prizorišče napolnila s pozitivno mladostno energijo v znamenju rocka. Ob 22.30 pa bo na oder stopila skupina mladih goriških upov The Breaks, ki bo občinstvo zazibala v ritmih energičnega in emocionalnega indie rocka.

Na Bevkovem trgu se v petek, 1. julija, nadaljuje niz koncertov v okviru letošnjega 20. jubileja Mednarodnega srečanja saksofonistov. Ob 21. uri bomo prisluhnili Jazz Punt Big Bandu s skladbami svetovno znanih izvajalcev, kot so Phil Collins, Aretha Franklin, Norah Jones in drugi. Ob 22.30 pa se bo dogajanje nadaljevalo na ploščadi za mestno hišo, kjer bodo udarno in brezkompromisno nastopili sloviti Lačni Franc in Zoran Predin.
Saksofonisti nam bodo z glasbeno poslastico postregli tudi v soboto, 2. julija, ko bo na Bevkovem trgu nastopil Big Band Grosuplje v sodelovanju s solo vokalistom Blažem Vrbičem. Prizorišče Poletne scene pa bodo ob 22.30 zasedli goriški maturantje, ki jim bo nepozaben glasbeni večer obarval Trkaj.

V nedeljo, 3. julija, bo ob 19.30 na ploščadi pri SNG Nova Gorica na sporedu klovnska predstava Izgubljena kolesa časa (Serious Clowns) v okviru Mednarodnega festivala uličnega gledališča Ana Desetnica. Ob 21. uri pa se bo dogajanje Poletne scene nadaljevalo na ploščadi za mestno hišo s koncertom priljubljenega koroškega kantavtorja Adija Smolarja.  

Vstop na vse dogodke Poletne scene je prost.

Nadaljujemo že v ponedeljek, 4. julija.... Več na www.dogodki-novagorica.si in na FB Mestne občine Nova Gorica.
_______________________________________________