Poletne prireditve v Novi Gorici od 4. - 10. julija 2016 www.dogodki-novagorica.si

datum: 04.07.2016

kategorija: V središču

Pregled prireditev na Poletni sceni za tekoči teden

Dogajanje na Poletni sceni se bo tudi danes, v ponedeljek, 4. julija, začelo z Mednarodnim festivalom uličnega gledališča Ana Desetnica. Ob 19.30 bo pri SNG Nova Gorica na sporedu lutkovno-kulinarična predstava Palačinke Marcel (Sebastien Fraubulet). Ob 21. uri pa se bo dogajanje preselilo na ploščad za mestno hišo, kjer nas bosta Jerneja Grmadnik in Rene Benassi popeljala na potopisno potovanje po Uzbekistanu.

V torek, 5. julija, ob 19.30 bo pri SNG Nova Gorica na sporedu predstava Tonček in Žaklin (Šugla gledališče), ob 21. uri pa na Poletni sceni za novogoriško mestno hišo sledi funky-house koncert domačega virtuoza, ki nastopa pod imenom Groovie Bols.

V sredo, 6. julija, ob 17.30 bo na travniku pred mestno hišo v okviru festivala Ana Desetnica klovnsko predstavo uprizorila karavana igralske družine Brunette Bros . Ob 21. uri bo z glasbeno poslastico na Bevkovem trgu postregla desetčlanska zasedba zvenečih imen slovenske jazz in pop glasbene scene Towl of shower. Ob 22.30 na ploščadi za mestno hišo sledi vrhunski koncert enajstčlanskega orkestra Trieste Early Jazz Orchestra - TEJO, ki bo pričaral vzdušje tridesetih let prejšnjega stoletja s skladbami velikih H. Carmichaela, D. Ellingtona, F. Hendersona in G. Gershwina.

V četrtek, 7. julija, se na travnik pred mestno hišo ob 17.30 ponovno vrača cirkuška družina Brunette Bros, ki nas bo popeljala v topel, iskriv in domišljijski svet. Ob 21. uri nam bo na odru Poletne scene zapel mladi kantavtor Jakob Kobal.

V petek, 8. julija, se nadaljuje niz koncertov v okviru letošnjega 20. Mednarodnega srečanja saksofonistov. Ob 21. uri bomo prisluhnili Skupini Kombo pod vodstvom Zlatka Kavčiča in v družbi Janija Šepetavca, Damjana Valentinuzzija, Matije Mlakarja in Boštjana Simona. Ob 22.30 se bo dogajanje na Poletni sceni za mestno hišo nadaljevalo s priznanim glasbenim ustvarjalcem Matejem Brodarjem – Brojem, izrednim vokalistom, glasbenikom, producentom in aranžerjem, ki velja za stilskega kameleona v različnih slogih in zvrsteh.

V soboto, 9. julija, se nam na Poletni sceni obeta kabaret večer z Laro Jankovič in pianistom Blažem Jurjevčičem, ki bosta nastopila z bogatim repertoarjem šansonov in musicalov.

Nedelja, 10. julija, pa bo kulturno-športno obarvana. V okviru 20. mednarodnega srečanja saksofonistov se nam ob 21. uri v amfiteatru na Gradu Kromberk obeta vrhunski glasbeni večer s koncertom vsestranskega ameriškega saksofonista Jamesa Carterja ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija in v družbi številnih mednarodnih saksofonistov.

Prav tako ob 21.uri bo za športne navdušence na velikem platnu na ploščadi za mestno hiši prenos finalne tekme UEFA Euro 2016.

Vstop na vse dogodke Poletne scene je prost.

Nadaljujemo v ponedeljek, 11. julija.... Več na www.dogodki-novagorica.si in na FB Mestne občine Nova Gorica.