Bliža se začetek novoletnih prireditev v središču Nove Gorice

datum: 29.11.2016

kategorija: V središču

S prižigom prazničnih luči, nastopom otrok iz Vrtca Nova Gorica in odprtjem drsališča se v petek, 2. decembra 2016, ob 17. uri v središču Nove Gorice začenjajo letošnje novoletne prireditve Mestne občine Nova Gorica. Tudi letos se bodo vrstile ves december, zaključile pa se bodo s silvestrovanjem na prostem. Praznični program je oblikovan tako, da bo razveselil prav vse generacije. V prvi polovici decembra prevladujejo prireditve za otroke, teden pred božičem pa bo program obogatil letošnji drugi knjižni sejem Knjige pod jelkami v izvedbi Društva humanistov Goriške. Zadnji teden bo namenjen zabavi. Zvrstili se bodo koncerti skupin Mambo Kings, Big Foot Mama ter tenorista Vladimirja Čadeža in pianistke Natalije Šaver, na najdaljšo noč v letu pa bosta zbrane zabavala skupina Pop Design in DJ Janko. Vstop na vse dogodke bo prost. Poseben poudarek namenjamo novoletni okrasitvi središča Nove Gorice, ki jo pretežno iz naravnih materialov skupaj z vzgojiteljicami in starši pripravljajo otroci  iz enot Vrtca Nova Gorica.

Minulo leto smo okrasitev Nove Gorice prvič zaupali najmlajšim, in sicer otrokom iz Vrtca pri OŠ Solkan, letos pa novoletno okrasitev pripravljajo v Vrtcu Nova Gorica. Za rdečo nit praznične okrasitve so si izbrali pravljico Zvezdica Zaspanka. Ta bo tudi vodilo petkovega prižiga lučk na Bevkovem trgu ob 17. uri, saj se bodo v letu, ki ga Mestna občina Nova Gorica posveča lutkovni umetnosti, predstavili z lutkovno predstavo Zvezdica Zaspanka. Da bo dogodek še posebno slovesen in doživet,  bodo otroci tudi zapeli. S prižigom lučk se bo odprlo drsališče na Bevkovem trgu, za katerega so tudi letos poskrbeli v Mladinskem centru Nova Gorica. Od nedelje do četrtka bo drsališče odprto med 10. in 22. uro, ob petkih in sobotah ter na božični dan pa od 10. do 24. ure. V nedeljo, 1. januarja 2016  bo drsališče odprto med 12. in 22. uro.  Vstop na drsališče znaša 1 €, prav toliko izposoja drsalk. Učenci 2. in 3. razredov osnovnih šol v Mestni občini Nova Gorica bodo za letošnje novoletno darilo prejeli dve brezplačni vstopnici na drsališče.

Prižigu lučk bo v nedeljo, 4. decembra 2016, ob 17. uri na Bevkovem trgu sledila Ognjena predstava Ane Žerjal, v nedeljo, 11. decembra 2016, pa ob 15. uri na istem prizorišču gledališka predstava »Volk in kozlički« Gledališča na vrvici Nova Gorica. V lutkovnem letu napovedujemo tudi lutkovno predstavo gledališča Bičikleta z naslovom »O starki zimi in njenih pomočnikih«, ki bo na Bevkovem trgu na ogled v nedeljo, 18. decembra 2016, ob 15. uri. Predstavi »Volk in kozlički« in »O starki zimi in njenih pomočnikih« bosta v primeru slabega vremena izvedeni v veliki sejni dvorani novogoriške mestne hiše.

Od torka, 20. decembra 2016, pa do petka, 23. decembra 2016, bo v izvedbi Društva humanistov Goriške potekal knjižni sejem Knjige pod jelkami. Po uspešni lanskoletni prvi izvedbi sejma, smo se letos odločili, da ponovno ponudimo to kvalitetno vsebino v okviru novoletnih prireditev.  Spremljevalni program knjižnega sejma bo namenjen vsem generacijam in bo obsegal otroške delavnice, predstavitve knjižnih novosti, glasbeni program in pogovore z avtorji. Gostje bodo med drugimi Ervin Hladnik Milharčič, Dragan Živadinov, Irena Štaudohar in Zoran Smiljanič.

Na božični dan ob 17. uri napovedujemo božični koncert Slavka Ivančića in Matjaža Švaglja. V sredo, 28. decembra 2016, bo ob 21. uri nastopila skupina Mambo Kings, dan kasneje prav tako ob 21. uri skupina Big Foot Mama, v petek, 30. decembra 2016, pa bo ob 17. uri središče mesta najprej obiskal Dedek Mraz, ob 18. uri bo sledil koncert tenorista Vladimirja Čadeža in pianistke Natalije Šaver. Silvestrovanje v središču mesta se bo začelo ob 22. uri, nastopili bodo Pop Design in DJ Janko. V najdaljši noči v letu tudi letos ne bo ognjemeta. Sredstva bomo raje namenili programom Mestne občine Nova Gorica s področja sociale.

V mestu ne bo primanjkovalo niti domačih dobrot in izdelkov kmečkih žena. Prodajale jih bodo na Tržnici domačih dobrot in izdelkov, ki bo potekala pod arkadami novogoriške mestne hiše med 9. in 15. uro, in sicer 7., 14., 16., 21., 23. in 28. decembra 2016.

Novoletne prireditve 2016 zgibanka.pdf

 

Zgibanka_1Zgibanka_2Zgibanka_3Zgibanka_4Zgibanka_5Zgibanka_6Zgibanka_7Zgibanka_8Novinarska konferenca 29-11-2016