O nevarnostih v prometu z Ilko Štuhec

datum: 10.05.2017

kategorija: V središču

V središču Nove Gorice so danes potekale aktivnosti v okviru preventivne akcije »Hitrost in posledice v prometnih   nesrečah«.  Organizirala jih je Policijska uprava Nova Gorica v sodelovanju s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Nova Gorica. Na prireditvi so sodelovali dijaki in profesorji  Strojne, prometne in lesarske šole Šolskega centra Nova Gorica, člani  AMD-AMZS Nova  Gorica,  predstavniki  Javne  agencije RS za varnost prometa,  reševalci  Reševalne  postaje ZD Nova Gorica in poklicni gasilci Gasilske enote Nova Gorica. Častna gostja dogodka je bila vrhunska slovenska smučarka Ilka Štuhec, ki je mladim predstavila pomen odgovornega obnašanja v prometu in opozorila na posledice prehitre vožnje.

Organizatorji so opozorili vse udeležence v cestnem prometu, da z doslednim upoštevanjem cestnoprometnih  predpisov, predvsem pa z odgovorno in strpno vožnjo,  tudi  sami  prispevajo  k izboljšanju stanja na področju varnosti cestnega  prometa. Prometna kultura je del splošne človekove kulture, ki jo oblikujemo  v dolgotrajnem procesu, ki se prične že v mladosti. Zato bodimo zgled najmlajšim in prispevajmo k večji varnosti nas in naših otrok.

Kot je povedala naša najboljša smučarka Ilka Štuhec, ki je zaposlena v Oddelku  vrhunskih športnikov v Policijski  akademiji  Generalne  policijske  uprave, je hitra samo na belih strminah, v prometu pa dosledno spoštuje pravila. Pridružili so se ji tudi nogometaši Nogometnega društva Gorica, ki so povedali, da tudi sami vozijo previdno. Športnikov so bili še posebej veseli najmlajši, ki so k njim takoj po zaključku prireditve pohiteli po podpise.

Ob tej priložnosti je Ilko Štuhec sprejel župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon. Vedno nasmejana Ilka je tudi v Novi Gorici delila svojo dobro voljo in razveseljevala udeležence akcij in sprejema. Povedala je, da se prihodnji teden zopet odpravlja na smučarski trening, kasneje pa bo čas za kondicijske priprave. Župan ji je v spomin na obisk v Novi Gorici, mestu vrtnic, ki letos praznuje 70. rojstni dan, poklonil šopek, v katerem so bile tudi vrtnice – simbol Nove Gorice, in goriški med za zdravje ter županovo vino. Ilka pa je hudomušno pripomnila, da je mlajša kot Nova Gorica. Župan se ji je skupaj s predstavniki policije zahvalil za obisk v Novi Gorici in sodelovanje v preventivni akciji.

 

Prometno preventivna akcija_10-5-2017Prometno preventivna akcija_Prometno preventivna akcija_10-5-2017Prometno preventivna akcijaPrometno preventivna akcija_10-5-2017Prometno preventivna akcija_10-5-2017Prometno preventivna akcija_10-5-2017Prometno preventivna akcija_10-5-2017Prometno preventivna akcija_10-5-2017Prometno preventivna akcija_10-5-2017Sprejem Ilka Stuhec_10-5-2017Sprejem Ilka Stuhec_10-5-2017Sprejem Ilka Stuhec_10-5-2017Sprejem Ilka Stuhec_10-5-2017

Foto: Mateja Pelikan