Evropski teden mobilnosti 2017

datum: 11.09.2017

kategorija: V središču

ETM2016-pasica-728x90

 

Mestna občina Nova Gorica se tudi letos pridružuje vseevropskemu projektu Evropski teden mobilnosti, ki bo med 16. in 22. septembrom 2017. Namen pobude je spodbuditi lokalne skupnosti k uvedbi in promociji trajnostnih prometnih ukrepov ter motivirati prebivalce za uporabo človeku in okolju prijaznejših načinov mobilnosti.

V okviru Evropskega tedna mobilnosti se bomo v mestni občini lahko udeležili vodenih turističnih ogledov, predavanj in predstavitev društev ter organizacij, preizkusili električna vozila ali se podali na kolesarski izlet. Organizirali bomo tudi posvet na temo izvajanja celostne prometne strategije v mestni občini. Evropski teden mobilnosti bomo zaključili z dnevom brez avtomobila, ko bo del Kidričeve ulice namenjen pešcem in kolesarjem ter tematskim stojnicam.

Združimo moči, delimo si prevoz je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti. Z deljenjem prevoza zmanjšamo lastne transportne stroške in ogljični odtis. Ne gre samo za zmanjševanje onesnaženosti zraka ali hrupa, ampak tudi za izboljšanje kakovosti življenja na drugih področjih.

Letošnja podoba Evropskega tedna mobilnosti v Mestni občini Nova Gorica ima novo grafiko, s katero se želimo približati predvsem najmlajšim. V sodelovanju z goriškim podjetjem Mini poliglotini smo ustvarili novo zgodbo, ki se bo nadaljevala tudi v prihodnjih letih. Plakate in letake tako krasijo ilustracije, dopolnjene z dvojezičnimi reki znanih osebnosti, s katerimi poleg širjenja pomena trajnostne mobilnosti spodbujamo tudi večjezičnost.

Udeležite se katere izmed prireditev, ki smo jih pripravili, ter se vključite v široko in pisano paleto prizadevanj za spremembe naših potovalnih navad.

Program Evropskega tedna mobilnosti v Mestni občini Nova Gorica:
Evropski teden mobilnosti - PROGRAM 2017 - 19.9.2017.pdf


Več o projektu: www.tedenmobilnosti.si

Video: https://youtu.be/O-ALz0QVyEE

 

Evropski teden mobilnosti - dan brez avtomobilaEvropski teden mobilnosti - boljši sejem koles

Evropski teden mobilnosti - PROGRAM 2017-1Evropski teden mobilnosti - PROGRAM 2017-2Evropski teden mobilnosti - PROGRAM 2017-3Evropski teden mobilnosti - PROGRAM 2017-4Evropski teden mobilnosti - PROGRAM 2017-5