Festival znanosti Nova Gorica

datum: 03.10.2017

kategorija: V središču

e-Hiša, novogoriška hiša poskusov, ki deluje pod okriljem Mladinskega centra Nova Gorica, organizira že peti Festival znanosti Nova Gorica. V okviru letošnjega nekoliko drugače zasnovanega dvodnevnega festivala bo obiskovalce vseh starosti s senzacionalnimi znanstvenimi »kitchen science« šovi navduševal fizik in kemik Dr. Fabrice Riblet.

Skupaj kar 9 brezplačnih predstav, ki se bodo odvijale v petek, 6. 10., in soboto, 7. 10. 2017, v športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, ponuja širši javnosti edinstveno priložnost, da se sreča z znanostjo in znanstveniki od blizu v sproščenem okolju.

Poleg znanstvenih šovov, ki se bodo odvijali na enem delu dvorane, vas bo v osrčje znanosti, tehnologije in razvoja popeljal sejem visoke tehnologije, kjer vas bodo razstavljavci, z delavnicami, demonstracijami in poskusi vabili, da poskusite, odkrijete in se zabavate.

Več informacij in podroben urnik vseh predstav Festivala znanosti Nova Gorica 2017 najdete na spletni strani festivala http://www.festivalznanosti.si