V Novo Gorico se vrača predmartinovanje: Štirje martinovi okusi v mestu

datum: 26.10.2017

kategorija: V središču

V mesto se vračajo Štirje martinovi okusi, prireditev, ki bo v soboto, 28. oktobra 2017, od 17. ure dalje v središče Nove Gorice še pred martinovim pripeljala vinarje in gostince iz Vipavske doline, Brd, Krasa in Italije. Mesto Nova Gorica je namreč stičišče treh vinorodnih okolišev: Vipavske doline, Krasa in Brd ter zrcalno bratskih Carsa in Collia v Italiji. V kontrastu z mladostniško razigranostjo mesta so okoliši bolj tradicionalno obarvani.

Predstavili se bodo vinarji: Kmetija Bizjak, Slavček, Vina Colja, Kmetija Cigoj, Vina Zgonik, Kmetija Barkola, Klet Brda, Iaquin, Fiegl, Tercic, Bregar, Vina Sanabor, Vinarstvo Rebula, Vina Štoka, Vina Lisjak 1956, Nando, Posestvo Štokelj, Pietra, Mlečnik, Petrič, Guštin, Vinarstvo Erzetič in Medot.

Za gurmanske užitke bodo poskrbeli gostinci, združeni pod znamko GO Gourmet: Ošterija Žogica, Ošterija Branik in Gostilna Winkler. Člani KTD Vitovlje pa bodo pekli slasten kostanj.

Ponovili bomo uigrano zgodbo iz preteklih let – povezali bomo vino s kulinaričnimi užitki in urbanim doživetjem ob glasbi z Markom Hatlakom in s skupino Kapobanda. Mlajše obiskovalce pa bo razveseljeval Gogo Gosak.

Za varno pot v mesto in domov bo organiziran Veseli GOGO bus (vozni red najdete tukaj).

Dogodek pripravlja Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica. Več informacij: www.novagorica-turizem.com

 

Štirje martinovi okusi - 28. 10. 2017