Vipavska dolina na prestižnem seznamu Lonely Planeta najlepših evropskih destinacij

datum: 24.05.2018

kategorija: V središču

Znameniti turistični vodič Lonely Planet je ravno te dni uvrstil Vipavsko dolino na svoj prestižni seznam najlepših evropskih destinacij letošnjega poletja. Na srečanju v torek, 22. maja 2018, v Vipavskem Križu, kjer so se župani šestih občin Vipavske doline pred dvema letoma odločili za skupno promocijo območja ob reki Vipavi, so pozdravili priznanje.

Župani Tadej Beočanin, Matej Arcon, Mauricij Humar in Ivan Princes se strinjajo, da je priznanje nagrada za dosedanje delo in trud ter spodbuda za nadaljnje aktivnosti. Domači in tuji obiskovalci doline ne zaznajo občinskih meja, zato je pomembno združevanje in sodelovanje za skupno promocijo destinacije in razvijanje produktov. Vodja odnosov s tujimi javnostmi Slovenske turistične organizacije Rebeka Kumer Bizjak je poudarila pomen uvrstitve tako za Vipavsko dolino kot tudi za Slovenijo.

 

Vipavska dolina top 10 destinacij Lonely Planet, 22. maj 2018 (foto: Mateja Pelikan)Vipavska dolina top 10 destinacij Lonely Planet, 22. maj 2018 (foto: Mateja Pelikan)

Fotografije: Mateja Pelikan