SOBA POBEGA - MIROVNA MISIJA

datum: 17.10.2018

kategorija: V središču

Zaradi velikega zanimanja podaljšujemo odprtje Sobe pobega do sobote, 20. oktobra, med 10. in 19. uro.

V okviru obeleževanja 100. obletnice konca I. svetovne vojne prireja Posoški razvojni center na Bevkovem trgu v Novi Gorici v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica, Fundacijo Poti miru in madžarskim projektnim partnerjem Cultural LAB Social Cooperative SOBO POBEGA (Escape Room) »MIROVNA MISIJA«.

Obiskovalci bodo Sobo pobega lahko brezplačno obiskali še danes, v petek, 19. oktobra 2018, med 10. in 20. uro, ter jutri, v soboto, 20. oktobra 2018, med 10. in 19. uro.

Gre za interaktivno »igro«, s katero želimo pritegniti zlasti mlade ter jim na zabaven način prenesti znanje in v njih zbuditi zavedanje o pomembnosti dediščine prve svetovne vojne.

Struktura sobe pobega je mobilna. Postavljena je v šotoru, ki ima podobo cerkve, v kateri je šest sob z različnimi vsebinami. V skupinah po tri udeleženci rešujejo različne naloge v posameznem prostoru. Ko uspešno opravijo nalogo v eni sobi, se jim odprejo vrata v naslednjo sobo, kjer jih čaka nova naloga. Večina predmetov v sobi pobega je iz časa prve svetovne vojne.

Dogodek se izvaja v okviru aktivnosti projekta „NETWORLD“ (Interreg Podonavje), Posoški razvojni center je vodilni partner projekta. Projekt je sofinanciran iz Evropskih skladov (ERDF in IPA).