Vabilo k sodelovanju pri zbiranju spominov o življenju in delu občinske stavbe

datum: 01.04.2019

kategorija: V središču

V okviru projekta »Mapiranje urbanih prostorov slovenskih mest v zgodovinskem okviru. Modernistična Nova Gorica in njeni konteksti«, pri katerem sodeluje tudi Mestna občina Nova Gorica, raziskovalci Umetnostnozgodovinskega inštituta Franceta Steleta ZRC SAZU raziskujejo urbanistično zasnovo Nove Gorice, vlogo in pomen njenih javnih in arhitekturnih spomenikov ter razvoj mesta od nastanka do danes.

V letošnjem letu bo izšla ŽEPNA PUBLIKACIJA O NOVOGORIŠKI OBČINSKI STAVBI, ki bo s strokovno tehtno in poljudno privlačno besedo spregovorila o enem izmed pomembnejših arhitekturnih spomenikov Nove Gorice. Ker želimo besedilo obogatiti z zanimivimi anekdotami in stavbo ilustrirati s čim boljšim slikovnim gradivom, naprošamo vse, ki imate kakršnekoli spomine o omenjeni stavbi, da te spomine delite z raziskovalci, pobrskate po albumih ali pošljete druge dokumente, ki pričajo o življenju in delu v novogoriški občinski stavbi.   

Vnaprej se vsakemu izmed vas isreno zahvaljujemo za pomoč in vas vabimo, da se oglasite na Raziskovalni postaji Nova Gorica (Delpinova ulica 12) pri raziskovalki Klavdiji Figeljod ponedeljka do petka med 9. in 10. uro oziroma da se z njo dogovorite za osebni termin (klavdija.figelj@zrc-sazu.si). Gradivo lahko tudi sami poslikate oziroma skenirate in ga posredujete na elektronski naslov raziskovalke Alenke Di Battista(alenka.di.battista@zrc-sazu.si), ene izmed avtoric omenjene žepnice. 

Zbiranje spominov, dokumentarnega, slikovnega idr. gradiva bo potekalo od 1. do 26. aprila 2019.

 

Vabilo k sodelovanju - spomini, fotografije idr.pdf

 

Več o projektu:
https://uifs.zrc-sazu.si/sl/programi-in-projekti/mapiranje-urbanih-prostorov-slovenskih-mest-v-zgodovinskem-okviru-modernisticna