Goriški dan prostovoljstva in Rožni dan v mestu vrtnic

datum: 15.05.2019

kategorija: V središču

Sobota 18. maja 2019 bo Bevkov trg v Novi Gorici prizorišče odvijanja in prepletanja dveh dogodkov, Goriškega dneva prostovoljstva in Rožnega dne v mestu vrtnic.

Mladinski center Nova Gorica želi z organizacijo Goriškega dneva prostovoljstva, poleg osnovnega namena, torej praznovanja prostovoljstva ter prostovoljskih organizacij in zahvale prostovoljcem za njihovo udejstvovanje, skupaj s partnerji, sodelujočimi in obiskovalci predati sporočilo o pomenu skupnega prizadevanja k oblikovanju takšnega okolja, v katerem prebivalci živimo z občutkom, da smo vključeni, sprejeti, varni, torej, da smo vsi nezamenljivi delček pestrega mozaika naše skupnosti.

Rožni dan v mestu vrtnic v organizaciji Goriškega društva ljubiteljev vrtnic skupaj s partnerji bo ponudil vodene oglede, tržnico, odprto rožno kuhinjo, razglasitev burbonke leta, parado vrtnic z naših vrtov, fotografsko in cvetličarsko razstavo in delavnice. Predvsem pa vodenje po zbirki burbonk in sprehod po rožnih nasadih v mestu. Vsako leto je kaj novega. Letos si obetajo nove zloženke s seznamom burbonk, snemanje predstavitvenega videa, v sodelovanju s Komunalo pa načrta rožnih nasadov v mestu. Načrtujejo tudi usposabljanje turističnih vodičev za vodenje po zbirki in rožnih nasadih.

Srčno si želimo, da se srce mesta v soboto, 18. maja 2019, med 9. in 13. uro napolni s pozitivno energijo nas vseh v duhu radosti, zabave in povezovanja!

 

Sporočilo za javnost - 18.5.2019.pdf

 

Goriški dan prostovoljstva 2019Festival vrtnic