Navijajmo skupaj ob progi kolesarske dirke Po Sloveniji: program spremljevalnih aktivnosti

datum: 19.06.2019

kategorija: V središču

Nova Gorica - raj za kolesarje_fJBatagelj


Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju s partnerji – Turistično zvezo TIC Nova Gorica, Javnim zavodom za šport Nova Gorica, Športno zvezo Nova Gorica in s kar 26 športnimi društvi – pripravlja na predvečer in dan kraljevske 4. etape velike dirke Po Sloveniji, 21. in 22. junija 2019, bogat spremljevalni program. V Novi Gorici se bo odvijal veliki športni dogodek, zato vabljeni k skupnemu navijanju in spodbujanju kolesarskih junakov! 

26. dirka Po Sloveniji/Tour of Slovenia, 19.–23. junij 2019
4. ETAPA: Nova Gorica–Ajdovščina, 22. junij 2019
Kidričeva ulica, Nova Gorica
START: 11.00; LETEČI CILJ: okrog 12.20


SPREMLJEVALNI PROGRAM

PETEK, 21. junij 2019, od 19.00
Bevkov trg, Nova Gorica
- Zabava z Rock Partyzani na predvečer dirke ob začetku Poletne scene
- Ob 21.00 predstavitev 4. etape dirke Po Sloveniji s predstavniki dirke, vodji kolesarskih in kajak ekip

SOBOTA, 22. junij 2019, od 9.00 do 14.00
Bevkov trg, Nova Gorica

 • PONUDBA ODLIČNE GORIŠKE KULINARIKE
  Navijače vabimo na družinsko kosilo. Hrano in pijačo bodo ponujali Fabrika, Kmetija Kante, Kozjereja in sirarstvo Nevo Pregelj, Maqfino, Postaja burger, Restavracija Pecivo, Športno društvo Stara Gora pri Novi Gorici, Turistično društvo Šempas, Turistična kmetija Rjavčevi, Uroš in Valentina.
 • 11.10 DIRKA VIP GOSTOV – GORIŠKA DIRKA Kidričeva ulica
 • 11.25 DIRKA ZA NAJMLAJŠE S POGANJALČKI IN SKIROJI  Kidričeva ulica
  Tekmuje se z lastnimi rekviziti. Obvezna je uporaba čelade in ščitnikov. Prijave za sodelovanje se zbirajo ob odru organizatorja od 9.00 dalje.
 • MERITVE KRVNEGA TLAKA IN HOLESTEROLA TER VAJE S FIZIOTERAPEVTI IN KINEZIOLOGOM (Center za krepitev zdravja)
 • OGLED VOZILA Tesla S75D (Gen-i)
 • PREIZKUŠNJA E-KOLES (MSM Rent logistika)
 • POLIGON VARNE VOŽNJE
 • KROS STEZA ZA OTROKE travnik pred stavbo Mestne občine Nova Gorica
  Tekmuje se z lastnimi rekviziti. Obvezna je uporaba čelade in ščitnikov. Prijave za sodelovanje se zbirajo ob progi kros od 9.00 dalje, start ob 10.00.
 • SMOOTHIE BIKE (Športna5ka)
 • PLESNI NASTOPI VEČ KOT 200 PLESALCEV (KreArt, MN Dance Company, Mažoretna in twirling skupina Prvačina, Plesne sanje, Pro Dance Company, Športni klub Twist)
 • ŠPORTNE TRGOVINE (Bisport, Djak)
 • Radio Robin V ŽIVO
 • ŽIVO KOLO s plesalci ob letečem cilju skozi Novo Gorico
  travnik pred stavbo Mestne občine Nova Gorica
 • Krožišče na Grčni – 100 km od cilja – »LOŽI 100ku« Radio Robin

V soboto, 22. junija, bodo med 10.45 in 11.00 potekala SNEMANJA s helikopterjem na štirih turistično zanimivih lokacijah. Posnetki se bodo predvajali še isti dan na mednarodni televizijski mreži Eurosport.

 1. Solkanski most – Železniški most z najdaljšim kamnitim lokom na svetu
  Istočasno ko bo potekalo snemanje mostu, se bo spustilo po reki Soči preko 100 kajakašev, z bližnjega pustolovskega parka se bodo spuščali po jeklenici čez Sočo, izvajali se bodo skoki z elastiko s sosednjega mostu, po znamenitem solkanskem mostu pa se bo zapeljal muzejski vlak. 
 2. Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja – Mesto vrtnic
  Na travniku pred mestno hišo bo v čast kolesarski dirki izrisana velika vrtnica v obliki novogoriškega grba. Ob njej bo živ napis »Nova Gorica«, ki ga bodo sestavili člani plesnih skupin KreArt, MN Dance Company, Mažoretna in twirling skupina Prvačina, Plesne sanje, Pro Dance Company, Športni klub Twist.
 3. Nova Gorica,Trg Evrope – Kraj brezmejnega povezovanja
  Na spomeniku Mozaik nove Evrope, ki leži sredi Trga Evrope, bodo športniki držali v rokah skupen kolesarski dres, ki je pol v barvah Tour of Slovenia in pol v Giro d'Italia. Okrog mozaika se bodo v znamenju prijateljstva, sobivanja in brisanja vsakršnih meja v krogih držali za roke slovenski in italijanski športniki. 
 4. Grad Rihemberk – Dom ogroženim netopirjem
  Na mogočnem gradu Rihemberk, kjer se skrivajo večstoletne zgodbe, bodo člani zavoda Svitar (zavod za oblikovanje prostora, zgodovino in umetnost) v srednjeveških kostumih uprizorili srednjeveško glasbo in ples.

Na kolesarsko dirko in spremljevalni program bodo opozarjali tudi posebni napisi na več krožiščih; v zeleno svetlobo odeti novogoriška mestna hiša, solkanski most in Hotel Perla v času dirke (19.–23. junija); novogoriške izložbe trgovin in lokalov, okrašene v barvah dirke; avtomobil starodobnik v barvah dirke v dneh pred dirko po Novi Gorici; promocijska akcija z oglasi in plakati, preko družbenih omrežij, spleta, javljanj idr.

NOVA GORICA, NAVIJAJMO SKUPAJ!

 

Kolesarska dirka 2019 - spremljevalni program Nova Gorica.pdf