Novo šolsko leto v mestni občini

datum: 28.08.2019

kategorija: V središču

Pred začetkom novega šolskega leta smo na današnji novinarski konferenci predstavili dejavnosti in vpis otrok v vrtce ter osnovne šole mestne občine, opravljene in načrtovane investicije na objektih šol in vrtcev, posebno pozornost pa smo namenili varnosti najmlajših na poti v šolo in iz nje. Odslej bomo za varno pot v šolo v prvih dneh poskrbeli tudi na podeželju in ne zgolj v mestu. Na tem mestu poziv vsem udeležencem v prometu k večji pozornosti in pozitivnemu zgledu – otroci nas v dejanjih posnemajo. 

Šolski prag bo v letošnjem šolskem letu v Mestni občini Nova Gorica prestopilo 2940 učencev. Od teh bo prvič v šolske klopi sedlo 299 prvošolcev, ki jih bodo na prvi šolski dan pozdravili tudi predstavniki Mestne občine Nova Gorica. V vrtce v mestni občini bo vključenih 1130 otrok in prav za vse je zagotovljeno mesto. 

September je tudi mesec praznika Mestne občine Nova Gorica in ob zaključku Poletne scene se prireditve na območju celotne občine nadaljujejo vse do oktobra. Med temi tudi zanimiv in bogat program ob Evropskem tednu mobilnosti med 16. in 22. septembrom, ki bo tudi letos osnovnošolcem ponudil organiziran, zdrav in zabaven prihod v šolo s Pešbusom. 

 

 

Novinarska konferenca ob začetku šolskega leta in drugem dogajanju v septembru, 28. avgust 2019 (foto: Mateja Pelikan)

Fotografija: Mateja Pelikan