Povabilo ustanovam, organizacijam in posameznikom k soustvarjanju novogoriškega vozlišča kreativnih praks

datum: 20.09.2019

kategorija: V središču

Mesto, ki ima že v svojem imenu besedo »nova«, mora slediti novostim, inovacijam in celo eksperimentiranju. Tradicija prostora to še kako podpira. Želimo si, da mladi Novo Gorico sooblikujejo, kritično presojajo in v njej tudi uresničujejo svoje življenjske projekte. Ne želimo, da se v našem mestu le osnovno izobrazijo in ga potem zapustijo. Želimo, da se vanj vrnejo kot mentorji, ki so odšli v svet in tam uspešno razvili svojo profesionalno pot, da ob vrnitvi v Novo Gorico delijo svoje neprecenljive izkušnje in se z nami učijo, da skupaj soustvarimo nekaj novega.

K sodelovanju vabimo različne akterje s področja umetnosti in znanosti, tehnologije, podjetništva in industrije, humanizma in drugih ustvarjalnih dejavnosti, da predlagajo vsebine, s katerimi bi lahko sooblikovali delovanje vozlišča kulturnih praks. Svoje predloge, ovrednotene s finančno konstrukcijo in podkrepljene z viri financiranja oz. s finančno vzdržnostjo, pošljite do ponedeljka, 30. septembra 2019, na e-naslov mestna.obcina@nova-gorica.si.

Prispele predloge bomo upoštevali pri odločanju o vsebinah in dejavnostih nekdanjega trgovskega centra Daimond. Povabilo je namenjeno posvetovanju z javnostjo; občina se ne zavezuje, da bo pri naboru končnih vsebin upoštevala vse prispele predloge.

 

 

Nekdanji trgovski center Daimond kot vozlišče kreativnih praksNekdanji trgovski center Daimond kot vozlišče kreativnih praksNekdanji trgovski center Daimond kot vozlišče kreativnih praksNekdanji trgovski center Daimond kot vozlišče kreativnih praks