Izjava župana dr. Klemna Miklaviča ob podnebnem shodu v Novi Gorici

datum: 27.09.2019

kategorija: V središču

Haag, Ljubljana, Lozana, Milano, Tauranga, Tenerife, Tirana, Trivandrum, Wellington, Nova Gorica ..., vsem mestom grozi enaka usoda – ukrepajmo zdaj! 

Župan dr. Klemen Miklavič se je zahvalil množici pretežno mladih udeležencev današnjega podnebnega shoda v Novi Gorici, med katerimi je bilo tudi nekaj udeležencev iz sosednje Gorice, ki so se povezali z organizatorji na Gimnaziji Nova Gorica: 

»Danes nas je ogromno, jutri nas mora biti še več. To, za kar si prizadevamo in za kar protestiramo, pa moramo doseči zdaj. Naš planet moramo ohraniti. Zahvaljujem se vam v imenu Mestne občine Nova Gorica, da ste organizirali podnebni shod v Novi Gorici in da ste prišli. Ponosen sem na svoje mesto, ki ne zaostaja za prestolnicami in drugimi mesti po svetu. 

Pomembno je, da razmislimo o našem odnosu do narave, ki je potreben sprememb. Razmislimo, kako so živeli nekoč, ko so bili veliko bliže naravi. Pred kratkim je naš častni občan postal gospod Pavel Medvešček, ki je napisal nekaj knjig o sobivanju naših prednikov z naravo. Spoznavajte to izročilo, preberite njegove knjige. Spremenimo odnos do žive in nežive narave. Čas kavča je minil, čas gledanja stran prav tako. Boriti se moramo naprej. Problem ni samo globalen, je še kako lokalen!«

 

 

Podnebni shod v Novi Gorici, 27. september 2019 (foto: Mateja Pelikan)Podnebni shod v Novi Gorici, 27. september 2019 (foto: Mateja Pelikan)Podnebni shod v Novi Gorici, 27. september 2019 (foto: Mateja Pelikan)Podnebni shod v Novi Gorici, 27. september 2019 (foto: Mateja Pelikan)Podnebni shod v Novi Gorici, 27. september 2019 (foto: Mateja Pelikan)Podnebni shod v Novi Gorici, 27. september 2019 (foto: Mateja Pelikan)Podnebni shod v Novi Gorici, 27. september 2019 (foto: Mateja Pelikan)Podnebni shod v Novi Gorici, 27. september 2019 (foto: Mateja Pelikan)

Fotografije: Mateja Pelikan