Dnevi evropske kulturne dediščine na gradu Rihemberk (6. oktober 2019)

datum: 04.10.2019

kategorija: V središču

Tudi letos se dogajanje na gradu Rihemberk, najmogočnejšim na Primorskem, priključuje v program Dnevov evropske kulturne dediščine. V nedeljo, 6. oktobra 2019, se na gradu Rihemberk z dvema zanimivima dogodkoma počasi zaključuje še ena uspešna sezona, ki je številnim obiskovalcem ponudila zanimiva doživetja. V okviru letošnjih Dnevov evropske kulturne dediščine bo domače Kulturno prosvetno društvo Franc Zgonik Branik v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica in Krajevno skupnostjo Branik na gradu Rihemberk že tretjič izvedlo dogodek z naslovom »Rihemberške zgodbe v besedi in sliki«, v okviru katerih domačini in strokovnjaki predstavljajo izbrane zgodbe iz bogate krajevne zgodovine. Letošnja tema je vezana na izginuli hotel »Pri Ličnu«, nekdanje kulturno, gospodarsko in družabno središče Rihemberka.

V tednu Dnevov evropske kulturne dediščine pa se na gradu Rihemberk zaključuje tudi niz šestih interdisciplinarnih in ustvarjalnih delavnic za otroke "Umetnostna dediščina širšega prostora gradu Rihemberk" v okviru projekta KUL-STIK, Kulturno stičišče območja LAS V objemu sonca. Zadnja doživljajska delavnica z naslovom »Mladi ustvarjalci digitalne dobe – fotosafari po gradu Rihemberk« bo otrokom ponudila priložnost, da na gradu predstavijo povsem svoj umetniški pogled. Njihove izdelke si bodo obiskovalci lahko ogledali ob druženju po zaključku obeh dogodkov. 

Na obe prireditvi je vstop prost. Ker je za otroško delavnico število udeležencev omejeno, so obvezne predhodne prijave na e-naslov ali na telefonsko številko 031 230 163.

Grad bo za obiskovalce odprt do 10. novembra, in sicer po običajnem urniku (ob sobotah, nedeljah in praznikih med 10. in 19. uro), v zimskem času pa bodo obiski mogoči v okviru vnaprej najavljenih skupin.

 

Dogodki DEKD grad Rihemberk-6.10.2019.pdf

 

 

 

Grad Rihemberk - vabilo 6.10.2019_1Grad Rihemberk - vabilo 6.10.2019_2