Na jamboru jadrnice Barraonda zastavi obeh Goric

datum: 08.10.2019

kategorija: V središču

Na letošnji 51. Barkolani bosta na jamboru jadrnice Barraonda plapolali zastavi Mestne občine Nova Gorica in Občine Gorica kot znak kandidature Nove Gorice v sodelovanju z Gorico za Evropsko prestolnico kulture 2025. Zastavi je včeraj v Gorici iz rok županov obeh občin dr. Klemna Miklaviča in Rodolfa Ziberne slovesno prejel Lucio Providdenti, vodja goriške posadke jadrnice Barraonda.

Jadrnica Barraonda bo na Barkolani glasnica in promotorka skupne kandidature obeh mest za omenjeni naziv.

Župan Občine Gorica Rodolfo Ziberna je ob tem poudaril: "Prisotnost zastav obeh občin v odmevni medijski pozornosti na Barkolani je izjemna priložnost, da ne samo Italiji temveč vsemu svetu sporočimo, da obstajamo in da je naša čezmejna stvarnost redkost tudi v globalem pogledu. Skupaj si prizadevamo naše čezmejno območje kar najbolje ovrednotiti v luči kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025."

Istega mnenja je tudi novogoriški župan dr. Klemen Miklavič: "Izvedel sem, da ime Barraonda predstavlja igro besed. Ime lahko razumemo tudi kot veselje in optimizem. Je odlična izbira, saj smo tudi mi zelo optimistični za naši dve mesti in delamo z vso močjo, da bi Gorica, Nova Gorica in Šempeter - Vrtojba na zemljevidu sveta dobili ustrezno mesto." 

Posadka Barraonde se na 51. Barkolano podaja v odlični formi. Minulo nedeljo je osvojila 12. mesto v pokalu Bernetti, kar je odlična priprava na Barkolano in tekmo, na kateri tradicionalno sodelujejo vsi najbolj pričakovani "super -maxi" jesenske regate.

 

Predaja zastav

 Barraonda

Barkolana