Stanovanja gradimo in gradnjo strogo nadziramo

datum: 21.11.2019

kategorija: V središču


V Prvačini že poteka gradnja stanovanj za mlade družine. Župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič in direktor Stanovanjskega sklada Mestne občine Nova Gorica Matjaž Kompara sta si pred kratkim ogledala gradbišče in skupaj z nadzornikom in vodjem gradbišča preverila kvaliteto gradnje. Zaradi slabih izkušenj z gradnjo stanovanj stanovanjskega sklada v preteklosti, sta se namreč odločila, da bosta redno preverjala kvaliteto in način gradnje. Kot je ob obisku gradbišča poudaril župan dr. Klemen Miklavič, je pomembno, da "smo vedno čuječi, da redno spremljamo vse faze gradnje in da se sestajamo s tistimi, ki so pristojni za pravilno in kakovostno izvedbo projekta. Zato sem se želel tudi v Prvačini osebno prepričati, da poteka gradnja stanovanj po načrtih in v skladu z visokimi standardi kakovosti."


Stanovanjski sklad Mestne občine Nova Gorica v Prvačini gradi večstanovanjsko stavbo, ki jo sestavlja 8 stanovanj velikosti 80 m2 s pripadajočo shrambo in teraso za mlade družine. Stavba je zasnovana s kvaliteto naravnega in grajenega kulturnega prostora, uporabljeni so naravni materiali, kot so kamen, les in omet. Ogrevanje bo zagotovljeno s toplotno črpalko. Prostor za zunanje enote toplotne črpalke bo umeščen in oblikovan tako, da naprave ne bodo imele motečih vplivov na okoliška stanovanja. Stavba je zasnovana po metodologiji za skoraj nič energijske stavbe. Zagotovljenih bo 16 parkirnih mest, od tega eno parkirno mesto za invalide. Vsa parkirna mesta bodo opremljena s predinstalacijami za dovod električne napeljave za polnjenje avtomobilov na električni pogon.


  Predvideno je, da se bodo stanovanja dajala v najem mladim družinam oziroma mlajši populaciji, ki si ureja prvo samostojno bivanje z željo, da se na območju Mestne občine Nova Gorica zadrži mlade, perspektivne kadre. V pripravi je že dokumentacija za javni razpis za oddajo teh stanovanj v najem. Stanovanja bodo predvidoma zgrajena do poletja prihodnje leto, tako lahko prve najemnike pričakujemo v drugi polovici prihodnjega poletja. Vrednost investicije znaša slabih milijon evrov.  

 

Ogled stanovanj Prvacina, Foto: Mateja Pelikan  Ogled stanovanj Prvačina; Foto: Mateja Pelikan

Ogled stanovanja Prvačina; Foto: Mateja Pelikan  Ogled stanovanj Prvačina; Foto: Mateja Pelikan060