Praznični dogodki v Novi Gorici

datum: 27.11.2019

kategorija: V središču

* Zaradi neugodnih vremenskih razmer je odprtje drsališča s prižigom prazničnih luči v središču Nove Gorice prestavljeno na sredo, 4. decembra 2019, ob 17. uri. Program ostaja enak - za otroško rajanje bo poskrbela skupina Čuki.

MONG_NL2019_150_FACEBOOK-1920x1080px - FB Event cover slika

V  nedeljo, 1. decembra, ob 17. uri se na Bevkovem trgu s prižigom novoletnih lučk in odprtjem drsališča začenja program letošnjih prazničnih dogodkov v mestu. Do 5. januarja 2020 se bo zvrstila vrsta prireditev, in sicer koncerti, ustvarjalne delavnice, knjižni sejem, sejem lokalnih ustvarjalcev, tržnica domačih dobrot in izdelkov, dogodki za otroke in še veliko drugih zanimivih, zabavnih, pa tudi poučnih dogodkov. Na travniku pred novogoriško občinsko stavbo bo postavljen ogrevan premium šotor, v katerem se bodo odvijali koncerti in prireditve za otroke. V prostorih nekdanjega Daimonda pa bo od 17. do 20. decembra potekal tradicionalni knjižni sejem "Knjige pod jelkami". Letošnje novoletne dogodke organizira Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Mladinskim centrom Nova Gorica, glasbeno agencijo GIG, gostinci na Bevkovem trgu in posameznimi ustanovami in društvi, ki so se odzvale povabilu mestne občine k sodelovanju v novoletnem programu. Vrhunec bo brezplačno silvestrovanje v šotoru, na katerem bodo nastopili Nina Pušlar in skupina Big Ben, ki se s silvestrskim nastopom vrača na oder pred domačo publiko. 

Na nedeljskem odprtju drsališča s prižigom prazničnih luči bodo z otroškim programom nastopili Čuki. Drsališče bo odprto vse do 5. januarja, in sicer med 1. in 22. decembrom od ponedeljka do četrtka med 12.00 in 20.00 uro, ob petkih med 12.00 in 22.00 uro, ob sobotah med 10.00 in 22.00 uro in ob nedeljah med 10.00 in 20.00 uro. Od 23. decembra do 5. januarja bo vse dni v tednu odprto med 10.00 in 22.00 uro, le na predbožični in silvestrski večer med 10.00 in 20.00 uro. Za vstop na drsališče bo potrebno odšteti 1,50 €, za izposojo drsalk pa prav tako 1,50 €. V ponedeljek, 2. decembra, bo v avli Kulturnega doma Nova Gorica med 11.00 in 19.00 potekal Miklavžev sejem unikatnih izdelkov priznanih lokalnih ustvarjalcev. V sredo, 4. decembra, pa se pod arkadami novogoriške občinske stavbe začenja novoletna tržnica domačih dobrot in izdelkov v organizaciji neformalne skupine Pridne roke. Tržnica bo potekala še 11., 13., 18., 20., 23. in 27. decembra, vedno med 9.00 in 15.00. V prostorih nekdanjega Daimonda se bo med 17. in 22. decembrom odvijal knjižni sejem z naslovom Knjige pod jelkami, ki ga v sodelovanju z mestno občino organizira Društvo humanistov Goriške. Ob sprehodu med stojnicami knjižnih založnikov bo mogoče prisluhniti pogovoru s pisatelji, večere pa bodo obarvali raznovrstni koncerti. V avli Kulturnega doma Nova Gorica bo v petek, 20. decembra, med 11. in 19. uro potekal božični sejem unikatnih izdelkov priznanih lokalnih ustvarjalcev

Otroci se bodo v četrtek, 26. decembra, razveselili otroške predstave Čudežna novoletna omara, ki bo na sporedu ob 14. uri v ogrevanem šotoru pred občinsko stavbo. V ponedeljek, 30. decembra, pa jih bo ob 16.30 prav tako v ogrevanem šotoru obiskal Dedek Mraz. Ob tej priložnosti si bodo lahko ogledali tudi predstavo z naslovom Tovarna igrač. 

V glasbeni agenciji GIG, ki je prevzela organizacijo koncertov, v drugi polovici decembra napovedujejo koncerte Parnega valjaka, Siddharte, Nede Ukraden, Prifarskih muzikantov, Poskočnih muzikantov (brezplačen koncert) in stand up večer Vida Valiča z naslovom Seks po slovensko. Na prvi dan novega leta pa ob 20. uri pripravljajo novoletni gala koncert New Swing Quarteta & Komornega orkestra Nova. Vstopnice je mogoče kupiti preko Eventima in na Petrolovih prodajnih mestih. Mestna občina Nova Gorica vse vabi v ogrevan šotor na brezplačno silvestrovanje z Nino Pušlar in skupino Big Ben

V letošnji novoletni program so se vključili tudi gostinci z novogoriškega Bevkovega trga, ki pripravljajo in vabijo na kar nekaj brezplačnih koncertov oziroma dogodkov. Vsi bodo potekali na Bevkovem trgu. Ob četrtkih, 5., 12. in 19. decembra bodo med 10.00 in 22. uro potekale delavnice, degustacije in tržnica izdelkov pod naslovom "Prazniki po domače" v organizaciji Zavoda Gost na Planoti v sodelovanju z MDSS Nova Gorica, Goriškim društvom za osteoporozo in ŠENT-om Nova Gorica. V soboto, 14. decembra, ob 20. uri se bo v organizaciji Goriškega hrama začel DJ večer Popcorn Vinil '70, '80, 90' in '00 (DJ Cvere & DJ Enrico), v soboto, 21. decembra, pa ob 20. uri večer z naslovom Bandyta la Noche Peligrosa. V nedeljo, 22. decembra, bo ob 19. uri v organizaciji Fabrike koncert Absolute 5 cover banda, na božič pa ob 17. uri božični akustični koncert Matjaža Jelena. Koncertno novoletno dogajanje se zaključuje v petek, 3. januarja, ob 21. uri z novoletnim akustičnim koncertom Mare Rogelja & Matije Bolčina v organizaciji Gallus beer bara.  Ob vsem naštetem se bo zvrstilo še veliko drugih novoletno in tudi poučno obarvanih dogodkov za mladino in odrasle. 

Za celostno grafično podobo letošnjega novoletnega dogajanja je poskrbela oblikovalka Nika Zuljan, ki bo okrasila tudi osem živih smrek. Postavljene bodo v središču mesta. Okrasitev je usmerjena trajnostno, saj bodo drevesa po zaključku novoletnih prireditev posajena.

Program novoletnih prireditev je objavljen na spletni strani www.dogodki-novagorica.com, napoved dogodkov in aktualne novice pa na facebook profilu Dogodki Nova Gorica.

 

Praznični dogodki v Novi Gorici 2019 - knjizica.pdf