Končno spet gradimo!

datum: 12.12.2019

kategorija: V središču

Danes sta ob temelju stolpnice B direktor podjetja K.Tivoli Tine Vadnal in župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič s temeljnim kamnom postavila osnovo za nadaljevanje gradnje druge stolpnice stanovanjske soseske Majske poljane. 

Slavnostno postavitev je odprl župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič, ki je povedal: 

»V Novi Gorici smo že težko pričakovali stanovanjsko gradnjo, saj stanovanj v mestu primanjkuje. Stanovanja so eden temeljnih razvojnih izzivov, če se hoče razvijati gospodarstvo. Potrebujemo tudi ugodno okolje, zato da mesto pomlajujemo. To pa pomeni, da smo privlačni za naseljevanje mladih družin in povratek diplomantov po študiju. Stanovanje je primarna eksistencialna skrb vsakega človeka in vsake družine. In ker so potrebe pri nas po stanovanjih velike, je to tudi izziv občine.
Zasebna gradnja je pomemben prispevek k zagotavljanju dovolj velikega števila stanovanj in s tem k nižanju cene stanovanj. Namreč tudi visokocenovna stanovanja pomenijo sproščanje drugih stanovanj, ki so primerna za prvo stanovanje mladega človeka, ko stopa na samostojno oziroma družinsko pot.
Nadaljevanje projekta Majskih poljan je izjemnega pomena tudi za oživljanje degradiranega območja, ki je nekoč predstavljajo rob mesta Nove Gorice, danes pa se postavlja v center prvega evropskega čezmejnega somestja, ki želi postati evropska prestolnica kulture in mednarodno središče.« 

Za županom je z govorom sledil direktor podjetja K.Tivoli Tine Vadnal in pojasnil, da bo stolpnica B oblikovana edinstveno, s funkcionalnimi in praktično zasnovanimi 73 stanovanji, odprtimi poslovnimi prostori in podzemno garažo. Predviden rok izvedbe stolpnice B je v prvi polovici leta 2021. Ker so veliko premisleka namenili postavitvi stanovanj in smiselni izkoriščenosti prostora, bodo bodoči kupci dobili največ, kar jim lahko ponudijo. Po besedah direktorja Tineta Vadnala v podjetju zadnja leta posvečajo veliko pozornosti pri izbiri projektov in dodaja: »Zavedamo se, da je nakup doma življenjska investicija, ki ne vpliva le na bodoče stanovalce ampak tudi na njihove potomce. Ob zavedanju, da zasnova naših stanovanjskih sosesk vpliva tudi na okolico, stremimo k uporabnosti kot tudi k modernim in sodobnim standardom.«

Kot je omenil še direktor podjetja K. Tivoli so bili na postavitvi temeljnega kamna prisotni tudi kupci poslovnih prostorov, ki so se zahvalili direktorju za izkazano zaupanje.

V prihodnje si tako župan Mestne občine Nova Gorica dr. Klemen Miklavič kot direktor podjetja K.Tivoli Tine Vadnal želita in upata, da bodo skupaj dosegli zastavljene cilje in bodočim stanovalcem ponudili težko pričakovani nov začetek. 

 

 

Postavitev temeljnega kamna Majske poljane, 12. december 2019 (foto: Foto Lado)Postavitev temeljnega kamna Majske poljane, 12. december 2019 (foto: Foto Lado)Postavitev temeljnega kamna Majske poljane, 12. december 2019 (foto: Foto Lado)Postavitev temeljnega kamna Majske poljane, 12. december 2019 (foto: Foto Lado)Postavitev temeljnega kamna Majske poljane, 12. december 2019 (foto: Foto Lado)Postavitev temeljnega kamna Majske poljane, 12. december 2019 (foto: Foto Lado)

Fotografije: Foto Lado