Koordinator evropskega prvenstva v rallyju in Eurosporta navdušen nad Rallyjem Nova Gorica

datum: 06.03.2020

kategorija: V središču

V Novi Gorici smo ta teden gostili koordinatorja evropskega prvenstva v rallyju in Eurosporta Jeana-Baptista Leya, ki je k nam pripotoval z namenom, da si ogleda lokacije in infrastrukturo Rallyja Nova Gorica ter pripravljenost organizacijske ekipe. Gostu so organizatorji novogoriškega rallyja pokazali traso načrtovanega tekmovanja, potek hitrostne preizkušnje ter vse ključne lokacije, ki so potrebne za izvedbo dogodka. Z dosedanjim delom, s profesionalnostjo in entuziazmom so ga prepričali, da so pripravljeni na uvrstitev Rallyja Nova Gorica v kategorijo uradnega evropska prvenstva.  

Organizatorji iz domačega društva AMD Gorica imajo veliko željo po nadgradnji in rasti prireditve. Na gradu Kromberk so mu predstavili zgodovino prireditve ter njihove ambicije in načrte. Na večerji z gospodom Leyjem, ki so se je med drugim udeležili poslanec Državnega zbora RS Matjaž Nemec, podžupan Mestne občine Nova Gorica Simon Rosič, podžupan Občine Renče-Vogrsko Aleš Furlan, podžupan Občine Kanal ob Soči Andrej Valentinčič, podpredsednik Zveze za avto šport Slovenije AŠ 2005 Viktor Levec ter organizacijski odbor prireditve Rally Nova Gorica, so se zbrani strinjali, da ima tekmovanje v Novi Gorici in okoliških občinah pomembno vlogo pri širjenju prepoznavnosti lokalnega okolja tako na nacionalnem kot tudi na globalnem nivoju. 

Delegacija v sestavi organizacijskega odbora tekmovanja, poslanca Matjaža Nemca, podžupana mestne občine Simona Rosiča, direktorja Zveze za avto šport Slovenije Aš 2005 Dagmarja Šustra ter koordinatorja Jeana-Baptista Leya se je sestala tudi s predstavniki Slovenske turistične organizacije. Jean-Baptiste Ley je na sestanku poudaril, da je na osnovi spoznavanja destinacije in ekipe organizatorjev navdušen nad njihovo profesionalnostjo, ki je po njegovih besedah poleg entuziazma ključnega pomena za kakovostno izvedbo dogodka. Tudi sama infrastruktura in pokrajina, na katerem se tekmovanje odvija, je po njegovem mnenju raznolika ter zanimiva in v njej vidi potencial, zato je zanjo pokazal velik interes. Uvrstitev Rallyja Nova Gorica 2021 v kategorijo evropskega prvenstva  ter s tem v televizijski prenos na Eurosportu bi imela pomembno vlogo pri mednarodni promociji Slovenije tako na športnem kot tudi na turističnem področju. Vsi akterji so dojeli, da gre za dogodek nacionalnega pomena in da bo za njegovo izvedbo ključnega pomena tudi podpora države.

Simon Rosič, podžupan Mestne občine Nova Gorica, ob tem poudarja: »Mestna občina Nova Gorica je prepoznala potencial tega športnega dogodka, ki lahko postane kanal za mednarodno promocijo naše destinacije. Zato moramo vsi akterji združiti moči in se skupaj potruditi za preboj. Lani smo na mestni občini že naredili prvi korak na tej poti z odločitvijo, da Rally Nova Gorica pripeljemo v center mesta. To pa je predpogoj, da kandidiramo za evropsko prvenstvo in posledično postanemo del zgodbe Eurosporta, ki nas lahko postavi na svetovni športni in turistični zemljevid.«

 

 

 

Sprejem na mestni občini, 4. marec 2020 (foto: Mateja Pelikan)Obisk koordinatorja evropskega prvenstva v rallyju in Eurosporta Jeana-Baptista Leya v SlovenijiObisk koordinatorja evropskega prvenstva v rallyju in Eurosporta Jeana-Baptista Leya