Damjana Pavlica je nova podžupanja mestne občine

datum: 21.05.2020

kategorija: V središču

Damjana Pavlica, ki prihaja iz vrst stranke SDS, je na podžupanskem mestu novogoriške občine nasledila strankarsko kolegico mag. Eleno Zavadlav Ušaj. Ušajeva se je namreč zaradi nezdružljivosti poslanske funkcije s funkcijo podžupanje od te funkcije poslovila. Pavlica bo funkcijo podžupanje opravljala nepoklicno, skrbela pa bo zlasti za področje družbenih dejavnosti (razen šolstva, z izjemo investicij v vrtce in šole). Skupaj s podžupanoma Sašom Kogovškom in Simonom Rosičem bo sodelovala tudi na področju turizma in gospodarstva, saj tudi sama izhaja iz gospodarskih vrst. Na današnji novinarski konferenci je novo podžupanjo skupaj s koalicijskimi partnerji, ki so ji zaželeli veliko uspehov v novi funkciji, predstavil župan dr. Klemen Miklavič. 

Župan je poleg področja, ki ga bo prevzela, izpostavil, da je Damjana Pavlica zelo znana tudi kot aktivistka na terenu. Tako je v času epidemije koronavirusa uspešno organizirala šivanje zaščitnih mask za domove upokojencev v mestni občini. Tudi podpisniki koalicijske pogodbe Sašo Kogovšek (SD), Luka Manojlović (Goriška.si), Oton Mozetič (ZZP) in mag. Tomaž Slokar (SDS) v njej prepoznavajo veliko dinamičnost, izkušnje in sposobnost organiziranja. Podžupanja se je ob današnji predstavitvi zahvalila za zaupanje tako županu, strankarskim kolegom in koalicijskim partnerjem ter njeni predhodnici na podžupanskem mestu, mag. Eleni Zavadlav Ušaj. Povedala je, da se bo trudila, da bo na področju, ki ga je prevzela, opravljenih čim več nalog. Poudarila je še, da bo skrbela tudi za uresničevanje koalicijske pogodbe. Damjana Pavlica prihaja iz Šempasa, med letoma 2010 in 2014 je bila predsednica Krajevne skupnosti Šempas, svetnica novogoriškega mestnega sveta pa je že od leta 2014. Je tudi predsednica svetniške skupine SDS in predsednica Odbora za gospodarstvo mestne občine. 

Novogoriški župan se je za dosedanje delo v funkciji podžupanje zahvalil mag. Eleni Zavadlav Ušaj, ki je mestni občini v času epidemije koronavirusa aktivno pomagala tudi takrat, ko ji je funkcija podžupanje že prenehala, in sicer pri organizaciji ustreznih ukrepov med epidemijo. Poudaril je, da je za Goriško velikega pomena, da smo dobili novo poslanko iz naših krajev v državnem zboru, saj nas v bodoče čaka kar nekaj večjih izzivov, in sicer od krize zaradi posledic epidemije koronavirusa do bodoče evropske perspektive. Mag. Elena Zavadlav Ušaj je izrazila prepričanje, da so bili v času njenega podžupanovanja na mestni občini dobra ekipa ter da bo tako tudi v prihodnje. Glede na dosedanjo aktivnost Damjane Pavlica v mestnem svetu je prepričana, da se njena naslednica na podžupanskem mestu zaveda svojega novega poslanstva. Izrazila je še željo po dobrem sodelovanju z mestno občino tudi vnaprej ter povedala, da bo glasnik mestne občine na državni ravni. 

 

 

Novinarska konferenca, 21. maj 2020 (foto: Mateja Pelikan)Nova podžupanja Mestne občine Nova Gorica Damjana Pavlica, 21. maj 2020 (foto: Mateja Pelikan)Novinarska konferenca, 21. maj 2020 (foto: Mateja Pelikan)Novinarska konferenca, 21. maj 2020 (foto: Mateja Pelikan)Novinarska konferenca, 21. maj 2020 (foto: Mateja Pelikan)Novinarska konferenca, 21. maj 2020 (foto: Mateja Pelikan)Novinarska konferenca, 21. maj 2020 (foto: Mateja Pelikan)Novinarska konferenca, 21. maj 2020 (foto: Mateja Pelikan)

Fotografije: Mateja Pelikan