Novo športno igrišče v somestju Goric

datum: 02.06.2020

kategorija: V središču

S simbolno košarkarsko tekmo in tekmo v malem nogometu smo včeraj na Pristavi odprli večnamensko športno igrišče, ki predstavlja pomemben korak k oživljanju območja med muzejem tihotapstva v nekdanji carinarnici, Laščakovo vilo in Frančiškanskim samostanom na Kostanjevici. Igrišče, ki se razteza na površini 500 m2, omogoča igranje odbojke, malega nogometa in košarke. Njegova posebna mehka umetna podlaga bistveno zmanjšuje možnost poškodb. Novega športnega igrišča so se razveselili številni športni navdušenci. 

Podžupan Simon Rosič, ki je na mestni občini skrbel za koordinacijo pri projektu, je poudaril, da mestna občina tovrstnim majhnim športnim otokom daje posebno veljavo: »To igrišče se umešča v prostor ob meji in je tako namenjeno prebivalcem obeh mest. Govorimo torej o zgodbi, ki pomaga ustvarjati somestje. Obenem pa je novo športno igrišče dobra naložba v zdravje naših prebivalcev. »Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič pa je izpostavil pomen razvoja območja ob meji: »Ta prostor si zamišljam kot zeleni center enotnega urbanega prostora Goric, saj je tudi umeščen na sredino med obe Gorici in Šempetrom. Ljudje se že sedaj radi sprehajajo in kolesarijo na tem območju. S tem, ko ga bosta Gorici polnili z vsebinami, pa lahko pričakujemo nekakšen nov urbanistični razvoj.«  

S športnim igriščem bo upravljal Javni zavod za šport Nova Gorica. Tako je njegova direktorica Aleksandra Fortin skupaj z novogoriškim županom dr. Klemnom Miklavičem in podžupanom Simonom Rosičem slovesno prerezala trak ob odprtju igrišča. Udeležili so se ga tudi člani Nogometnega društva Gorica in Košarkarskega društva Nova Gorica mladi, ki so pod budnim sodniškim očesom bivšega državnega reprezentanta v dvoranskem nogometu Slaviše Goranovića in košarkarskega trenerja Dražena Grbaca odigrali prvo tekmo. Komentiral jo je športni novinar Ervin Čurlič, ki je v njegovem znanem komentatorskem slogu zabaval udeležence odprtja. 

 

 

Športno igrišče na Pristavi (foto: Mateja Pelikan)Športno igrišče na Pristavi (foto: Mateja Pelikan)Športno igrišče na Pristavi (foto: Mateja Pelikan)Športno igrišče na Pristavi (foto: Mateja Pelikan)

Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)Odprtje prenovljenega športnega igrišča na Pristavi, 1. junij 2020 (foto: Mateja Pelikan)

Fotografije: Mateja Pelikan