Dobra uvrstitev na natečaju Moja dežela

datum: 16.09.2020

kategorija: V središču

Natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna je zaključen. Na vseslovenskem tekmovanju v urejenosti in gostoljubnosti, v katerem Turistična zveza Slovenije kot organizator posebno pozornost posveča zelenemu turizmu in trajnostnemu razvoju, so sodelovali številni slovenski kraji/mesta ter drugi deležniki v turizmu.

V vsaki kategoriji so izbrali tri nominirance, na končni vrstni red pa bo treba počakati do sredine oktobra, ko bodo v Laškem potekali Dnevi slovenskega turizma (12. -14. oktober 2020). Na tokratnem - že 29. tekmovanju – se je Novi Gorici v kategoriji »srednja mesta« uspelo prebili med prve tri.

Ocenjevalno komisijo so ¨v Novi Gorici avgusta skupaj sprejeli predstavniki novogoriške mestne občine, Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina ter Turistične zveze Nova Gorica. Po besedah podžupana Rosiča pa smo pri predstavitvi mesta očitno bili prepričljivi in uspešni: "Povezani smo izkazali gostoljubje in dobrodošlico v našem mestu in tako dokazali, da le s skupnimi močmi ter vključevanjem čisto vseh deležnikov na področju turizma v lokalnem okolju lahko našo destinacijo in mesto uvrstimo na res pomemben turistični zemljevid."

Fotografije: Mateja Pelikan

2004-09-26 LC 021SpomenikRusjanuNG_30-8-2019_fMatejaPelikan-094112